fbpx
Blikk

Új ügyvezető a Ringier Axel Springer Magyarországnál

A Bors című lapot kiadó Lapcom éléről távozó Kovács Tibor váltja a több mint 30 év után nyugdíjba vonuló dr. Bayer Józsefet a Blikk és a Kiskegyed kiadójának élén.

Szeptember 1-jétől Kovács Tibort nevezi ki a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS Magyarország) médiavállalat ügyvezető igazgatói (CEO) posztjára az anyavállalat, a Ringier Axel Springer Media AG cégcsoport, mely ezt csütörtökön sajtóközleményben jelentette be.

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország leendő ügyvezetője
Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország leendő ügyvezetője. Fotó: Ringier Axel Springer

Mint arról korábban beszámoltunk, a Blikk és a Kiskegyed kiadója, a RAS Magyarország  jelenlegi ügyvezető igazgatója, dr. Bayer József, valamint a jelenlegi operatív ügyvezető igazgató, dr. Király Mária harminc év sikeres cégvezetés után bejelentette, hogy nyugdíjba vonul a médiacég éléről.

A Lapcom éléről érkezik a RAS Magyarország új ügyvezetője

Épp ma írtuk meg a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó Lapcom közleménye alapján, hogy Kovács Tábor távozik a Bors, a Dél-Magyarország és a Kisalföld kiadójának, a Lapcomnak az éléről. Kovács Tibor utódja a Lapcomnál Györke Zoltán lett.

Kovács Tibor 2013-tól mostanáig a Lapcom Zrt. vezetőségének tagja, 2018 óta pedig a cég vezérigagazgatója volt. Szakmai pályájának egy korábbi szakaszában már dolgozott a svájci Ringier Csoporttal: 1999-2006 között a Blikk napilapot is kiadó Ringier Kft. hr-igazgatója, majd divízióigazgatója volt. 2010 után részt vett a Ringier Axel Springer Magyarország megalapításának előkészítésében. 2011 óta a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) elnöke.

„Tibor tapasztalt vezető, aki már több mint húsz éve dolgozik a magyar médiapiacon, és többek között a Ringier Axel Springer Magyarország megalapításában is szerepet vállalat. Kiterjedt piacismerete, szaktudása és munkatársai iránti elkötelezettsége hozzájárul majd ahhoz, hogy médiamárkáink piaci pozícióját tovább erősítsük, és a jövőben is folytassuk a független újságírás megőrzésére irányuló küldetésünket Magyarországon”

– nyilatkozta a Ringier Axel Springer Magyarország élén történő változásról Mark Dekan, a nemzetközi anyavállalat, a Ringier Axel Springer Media CEO-ja.

Mark Dekan volt az, aki egy idén márciusban megjelent interjúban megerősítette, hogy a Ringier Axel Springer Magyarországon kíván maradni, annak ellenére, hogy nehéznek tartja a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatos helyzetet.

Jan Bayer, a Ringier Axel Springer Media igazgatótanácsának elnöke a nyugdíjba vonuló Bayer Józsefet méltatta:

„Bayer József egy igazi vállalkozó és egy kivételes képességű menedzser. Legfőképp neki köszönhető, hogy harminc évvel ezelőtt az Axel Springer megkezdhette működését Budapesten, létrehozva ezzel annak a vállalatnak az alapjait, amely ma a Ringier Axel Springer Media portfóliójának rendkívül sikeres pillére. Az igazgatótanács nevében köszönök neki mindent, amit a cégünkért tett és kívánom neki a legjobbakat élete következő fejezetéhez!”

A mai napra több más fontos médiapiaci, személyi hír is jutott: a Media1 értesülése szerint távozik június elsejével Lengyel András, a TV2 és az MTVA reklámidejét is értékesítő Atmedia kereskedelmi és portfólió igazgatója, a legbefolyásosabb  magyarországi médiavezetők nemrég megjelent toplistáján a 18. helyen szereplő médiavezető. Egy másik hír szerint pedig az Est Media igazgatósának tagja lehet Papp István, a Microsoft és a Telekom volt nagyágyúja.

Borítókép: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások