Nyugdíjba vonul a Blikk kiadójának vezérigazgatója, Bayer József és Király Mária COO is távozik a Ringiertől

Bayer József harminc éven át vezette a Ringier Axel Springer Magyarországot, illetve előzménycégeit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bayer József vezérigazgató hétfőn ügynökségi találkozón és egy állománygyűlésen bejelentette, hogy nyugdíjba vonul, vagyis távozik a Ringier Axel Springer Magyarország éléről. Az ügyvezetővel együtt távozik a vállalat éléről az operatív vezető, Király Mária is – tudta meg a 444.hu. A portál információját a Ringier Axel Springer Magyarország is megerősítette a 444-nek, illetve azóta a Media1-nek is elküldték az ezzel kapcsolatos megerősítő válaszukat.

Közleményükben azt írják:

Dr. Bayer József, a Ringier Axel Springer Magyarország kiadóvállalat ügyvezető igazgatója és dr. Király Mária, a kiadó operatív ügyvezető igazgatója 2019 év végéig töltik be cégvezetői pozícióikat. A Ringier Axel Springer Magyarország a mai nappal megkezdte az új ügyvezető igazgató (CEO) keresési és kiválasztási folyamatát. Ennek eredményét és minden további részletet a kiválasztási folyamatot követően kommunikál majd a kiadóvállalat.

A Ringier Axel Springer (RAS) egyike a legjelentősebb magyarországi médiavállalatoknak. Kiadványai közül a legjelentősebb a napi 70-80 ezer példányszámú Blikk, Magyarország legjelentősebb példányszámú országos napilapja. Emellett a céghez tartozik a Kiskegyed, a Glamour, több tévéújság és rejtvénylap.A kiadó évi 6-7 milliárd forint árbevételt produkál, tulajdonosa a német-svájci Ringier Axel Springer Media AG nevű vegyesvállalat – említette a 444.

A Ringier Axel Springer Magyaroszág budapesti központja. Fotó: Ladányi András, Media1
A Ringier Axel Springer Magyaroszág budapesti központja. Fotó: Ladányi András, Media1

Bayer József harminc éven át irányította a Ringier Axel Springer Magyarországot, illetve az előzménycégeket.

Épp ma idéztük az anyavállalat, a Ringier Axel Springer Media AG vezérigazgatóját, Mark Dekant, aki egy, a Marketing&Media magazinban megjelent interjúban arról beszélt, hogy a Ringier Axel Springer Media AG nem vonul ki Magyarországról.

Mark Dekan elismerően nyilatkozott az elmúlt harminc évről, mivel ez alatt a RAS végig megőrizte nyereségességét. A cégcsoport vezérigazgatója azt mondta, Magyarországon nagyon nehéz a helyzet sajtószabadság szempontjából.

Azt a mai bejelentés során is megerősítették, hogy a vezetők távozása nem jár majd együtt a cég eladásával.

Bayer József és Király Mária a Marketing&Media toplistáján évek óta a legmeghatározóbb magyar médiavezetők között szerepelt.

Bayer József közgazdaságtudományok kandidátusa. Mielőtt az Axel Springer magyarországi cégeit az Axel Springer AG-vel közösen megalapította, több évet dolgozott külföldön, Bécsben és Stuttgartban, majd 33 évesen a Magyar Televízió kereskedelmi főigazgatója lett. Az AS magyarországi tevékenységeit a megalapítás éve, 1989 óta irányítja. Bayer a Budapesti Corvinus egyetem magántanára, áll a RAS Magyarország honlapján.

Király Mária vállalati tervező-elemző okleveles közgazdász, majd vállalati komplex vezetői szakközgazdász képesítést és közgazdasági doktori címet szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Építőipari, illetve bányavállalatnál szerzett vállalatirányítási tapasztalatokat. Ő 1990 óta dolgozik Magyarország egyik legnagyobb kiadóvállalatánál, az Axel Springer cégcsoportnál dolgozik, először mint főkönyvelő, majd gazdasági igazgató, jelenleg mint operatív ügyvezető. Feladatai közé tartozik többek között a szervezetek operatív üzleti felügyelete, vezetői információs rendszer irányítása, gazdálkodási stratégiák meghatározása.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!