fbpx
Papp István, az Est Media igazgatósági tag várományasa, korábban a Microsoft vezetőjeként. Fotó: Microsoft sajtószoba

Az Est Media egyik vezetője lehet a Telekom volt nagyágyúja, és tőkét is emel a korábban Andy Vajna részérdekeltségében lévő cég

Hamarosan az Est Media igazgatóságának tagja lehet Papp István, a Magyar Telekom volt vezetője. Az Est Media az a cég, amelyben halála előtt Andy Vajna is tulajdonrészt vásárolt, és amelynek egyik részvényese, Tremmel Zoltán manapság a TV2-t is tulajdonló MBC Co. Zrt-nek is egyik kulcsfigurája.

Új tagokat jelöltek az Est Media Nyrt. igazgatóságába Papp István és dr. Perger Gábor személyében – tette közzé tegnap, szerdán tőzsdezárás után a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett, de az elmúlt években lényegében tetszhalott, korábban még csődeljárás alatt is lévő cég, amely körül azután lett nagyobb érdeklődés, hogy az idén januárban elhunyt Andy Vajna, néhai filmügyi kormánybiztos, aki a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosaként is ismert volt, tavaly egy cégen keresztül részesedést vásárolt az Est Mediában.

Az új szakembereket az Est Media május 28-ra összehívott közgyűlésén választják meg várhatóan.

A vállalat közlése szerint Papp István és Perger elsődleges feladata a stratégiai befektető bevonását célzó tranzakciós folyamat levezénylése lesz, de a tranzakciót követően is szerepet vállalnak a tőzsdei cég vezetésében.

Papp István informatikai és telekommunikációs területen több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkező üzletember, aki korábban a Magyar Telekom üzleti szolgáltatások üzletágért (T-Systems) felelős vezérigazgató-helyettesi, továbbá a Microsoft Ázsia és Csendes-óceáni Térség alelnöki pozícióit is betöltötte. Perger Gábor ügyvéd és több vállalkozás tulajdonosa, illetve a BÉT-en jegyzett informatikai vállalat, az OTT-ONE Nyrt. szakmai tanácsadója, korábban igazgatósági tagja. (Az Ott-One a Telenor MyTV szolgáltatásának szállítója.)

Amennyiben a két új vezetőt, Perger Gábort és Papp Istvánt megválasztja az Est Media közgyűlése, akkor a cég jelenlegi két igazgatósági tagját visszahívják.

Tőkeemelés az Est Mediánál

Est MediaAz Est Media tegnap nyilvános bejelentést tett arról is, hogy tőkeemelésről is döntött, melynek keretében az Est Media Nyrt.-vel szemben még fennálló – részben az elmúlt időszak működésének finanszírozásával kapcsolatos – követeléseket elégítik ki annak érdekében, „hogy ezzel is elősegítsék a stratégiai befektető bevonását.”

A most bejelentett szakemberek feladata lesz egyfelől azon tranzakciós folyamat levezénylése, amelynek célja, hogy az Est Media Nyrt.-t fundamentumokkal töltsék meg stratégiai befektető bevonásával, másfelől szerepet vállalnának az Est Media Nyrt. vezetésében a tranzakció zárását követő időszakban is.

Részben a TV2 közelében

Az Est Media Andy Vajna halála után az év elején először jelentősen vesztett értékéből a tőzsdén, miután azonban kiderült, hogy Tremmel Zoltán vette meg Andy Vajna részvénycsomagját tulajdonló céget, hirtelen nagyot emelkedett az Est Media részvényeinek ára.

Tremmel Zoltán több egykori Andy Vajna cég hagyatéka körül is vezető lett az elmúlt időszakban, köztük a TV2-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC Co. Zrt.) igazgatóságának is tagja lett. Tremmel nemrég TV2 Csoport és az MTVA csatornák reklámidejét értékesítő Atmedia reklámértékesítő feletti céghálóban is megjelent az általa vezetett céggel, az AV Plus Kft.-vel, mely a TV2-nek is tulajdonosa.

Azt április 9-én jelentették be, hogy Tremmel Zoltán megvásárolta az AV Investments Befektetési Kft. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amelyen keresztül Vajna tulajdonos volt a cégben. A jogügylettel Tremmel öt százalékot meghaladó mértékű befolyást szerzett a cégben.

Korábban a napi.hu azt sem tartotta kizártnak, ha a TV2-höz közelálló személyeket választanának a távozó igazgatósági tagok helyére.

Korábban sajtóhírek szóltak arról is, hogy az Est Media esetleg megváltoztatja a nevét.  Az Est Media egy idén januári közleményében, Vajna halála után azt is jelezte már, hogy felvásárlásra is készül.

Kiemelt kép: Papp István, az Est Media igazgatósági tag várományasa, korábban a Microsoft vezetőjeként. Fotó: Microsoft sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások