fbpx
Lengyel András, az Atmedia távozó kereskedelmi és portfólió igazgatója

Megerősítették, hogy távozik Lengyel András, a TV2 reklámidejét is értékesítő Atmedia egyik kulcsfigurája

Az Atmedia végül május 31-én erősítette meg a Media1 még május 23-án megírt információját, mely szerint júniusban távozik az Atmediától a legmeghatározóbb hazai médiavezetők toplistáján is szereplő kereskedelmi és portfólió igazgató.

A Media1 iparági forrásokból származó értesülése szerint idén június elsejével távozik Lengyel András, az Atmedia televíziós és online reklámértékesítő ház kereskedelmi és portfólió igazgatója.

Lengyel András 2016 óta volt az összesen 44 televíziós csatorna, köztük a TV2 Média Csoport és az MTVA (közmédia), illetve több nemzetközi tévétársaság, valamint számos rádió és internetes oldal reklámfelületeit értékesítő Atmedia egyik meghatározó vezetője.

A Media1 kereste az Atmediát és Lengyel Andrást is a távozás kapcsán. Az Atmediától nem kaptunk írásos választ, Lengyel András pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést.

Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1
Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

Lengyel András, mielőtt az Atmediához igazolt, a Blikket, a Kiskegyedet és a Glamourt is megjelentető Ringier Axel Springer Magyarországnál (RAS Magyarország) dolgozott, ahonnan 14 év után távozott. Utolsó pozíciójában a RAS-nál hirdetési és marketingigazgató volt. A szakember egyébként a karrierjét az HBO és az akkori Z+ zenecsatorna sales menedzsereként kezdte, majd a Sport1 és az MTV Europe reklámidejének értékesítése tartozott hozzá. Ezután a McCann Ericksonnál dolgozott.

Lengyel András a Marketing&Media által nemrég nyilvánosságra hozott, TOP50 legmeghatározóbb médiavezetők listáján a 18. helyen végzett.

Nemrég egyébként új portfólió-igazgató érkezett az Atmediához Laczkó Endre személyében.

Frissítés 05.31.: A távozás előtt pár nappal még eltávolíttattak egy hírt Lengyel távozásáról, de május 31-én beismerték, igaz a hír

Fenti hírünket először átvette a Márkamonitor, azonban az Atmedia pár nappal ezelőtt eltávolíttatta a Márkamonitor oldalról, így a márkamonitoros átvett változat már csak Google Cache-ből érhető el. Azonban 2019. május 31-én, Lengyel András utolsó munkanapján már nem tudta tovább titkolni a másnapi, a Media1-en egyébként már napokkal korábban megírt változást a vállalat mások elől sem, így néhány kiválasztott digitális sajtóorgánumnak közleményben ismerte be a reklámértékesítő ház, hogy Lengyel András valóban távozik a cégtől június elsejétől. Ezek után a Márkamonitor újra kitett egy hírt ugyanarról a témáról, ami egyszer már az Atmedia cenzúrájának áldozatává vált.

Az Atmedia egyébként azzal magyarázta a személyi változást, hogy eltérően képzelték el a jövőt, mint Lengyel András.

Lengyel András kereskedelmi igazgatói feladatait az a Kosaras Klaudia veszi át, akinek érkezéséről március végén már írtunk. A portfóliói igazgatói feladatok már nemrég elkerültek Lengyeltől, amikor Laczkó Endre lett a portfólióigazgató.

Kiemelt kép: Lengyel András, az Atmedia távozó kereskedelmi és portfólió igazgatója. Fotó: Atmedia.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások