Bors

Távozott a KESMA egyik jelentős lapkiadója, a Lapcom vezérigazgatója

Hat év után távozott Kovács Tibor, a Bors, a Dél-Magyarország és a Kisalföld kiadójának, a tavaly óta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA alá tartozó Lapcom Zrt. vezérigazgatója. Megnevezték az utódját is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közel hat év Lapcom Zrt.-nél eltöltött idő után, közös megegyezéssel távozott a társaság vezérigazgatója, Kovács Tibor – derül ki a Lapcom közleményéből.

A vezető távozásával egy időben a Lapcom tulajdonosa Györke Zoltánt, a Lapcom Zrt. eddigi kereskedelemért és marketingért felelős vezérigazgató-helyettesé bízta meg, hogy 2019. május 22-től lássa el a médiavállalat vezérigazgatói feladatait.

Kovács Tibor, a távozó Lapcom-vezér az MLE elnökeként. Fotó: Ladányi András, Media1
Kovács Tibor, a távozó Lapcom-vezér az MLE elnökeként. Fotó: Ladányi András, Media1

Fontos lapjai vannak a Lapcomnak

A Lapcomhoz tartozik a Bors című országos bulvárnapilap (a Blikk nagy versenytársa), valamint a Dél-Magyarország és a Kisalföld című regionális napilapok.

A Lapcom egy ideig külföldi tulajdonban volt, ám először a néhai filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna még 2017-ben felvásárolta a céget, amit tavaly ősszel felajánlott a Liszkay Gábor balatoni nyaralójába bejegyzett, a Fideszhez számos szálon kötődő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak, a KESMA-nak, ahogy több más médiavállalkozó is odaadta a nevén lévő céget a médiaholdingnak, mely így lett közel 500 médiatermék tulajdonosa.

Amióta a KESMA-hoz került a lapkiadó, szinte a teljes Lapcom vezetőség lecserélődött már. Kovács Tibor távozására is számítani lehetett, ráadásul mostanra nincs is igazán nagy jelentősége, hogy ki irányítja a céget, hiszen a KESMA részeként a vállalat felett uralmi jogot szerzett a Liszkay Gábor vezette Mediaworks Hungary Zrt.

A GVH és a Médiatanács nem vizsgálta az uralmi szerződést, amely Magyarország második legmeghatározóbb médiavezetőjévé tette egy csapásra Liszkay Gábort, Orbán Viktor miniszterelnök egyik médiaügyi alapemberét.

A Lapcom éléről távozó Kovács Tibor egyébként a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) elnöke is, a cikkünkben szereplő fotót is akkor készítettük, amikor a MÚOSZ rendezvényén az MLE elnökeként azokról a sajtóigazolványokról beszélt, amelyeket az MLE ad ki.

Kovács Tibor 2018-ban vette át a Lapcom irányítását a távozó Andreas Merztől. Kovács Tibor ezt megelőzően is vezető pozíciókat töltött be a cégnél, tagja volt a vállalat igazgatóságának, illetve 2013-tól többek között hr-igazgató is volt, és a vállalati sajtókommunikációt is ő intézte.

Frissítés

Kiderült, hol folytatja karrierje Kovács Tibor. A szakember lesz a Blikk és a Kiskegyed kiadójának, a Ringier Axel Springer Magyarországnak a vezetője szeptembertől. Ezt a pozícióját dr. Bayer Józseftől veszi át, aki három évtized után nyugdíjba vonul.

Borítókép: A Bors napilap egyik borítója az újságosnál a KESMA által megszerzett több más médiatermék mellett. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!