fbpx
Bors

Távozott a KESMA egyik jelentős lapkiadója, a Lapcom vezérigazgatója

Hat év után távozott Kovács Tibor, a Bors, a Dél-Magyarország és a Kisalföld kiadójának, a tavaly óta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA alá tartozó Lapcom Zrt. vezérigazgatója. Megnevezték az utódját is.

Közel hat év Lapcom Zrt.-nél eltöltött idő után, közös megegyezéssel távozott a társaság vezérigazgatója, Kovács Tibor – derül ki a Lapcom közleményéből.

A vezető távozásával egy időben a Lapcom tulajdonosa Györke Zoltánt, a Lapcom Zrt. eddigi kereskedelemért és marketingért felelős vezérigazgató-helyettesé bízta meg, hogy 2019. május 22-től lássa el a médiavállalat vezérigazgatói feladatait.

Kovács Tibor, a távozó Lapcom-vezér az MLE elnökeként. Fotó: Ladányi András, Media1
Kovács Tibor, a távozó Lapcom-vezér az MLE elnökeként. Fotó: Ladányi András, Media1

Fontos lapjai vannak a Lapcomnak

A Lapcomhoz tartozik a Bors című országos bulvárnapilap (a Blikk nagy versenytársa), valamint a Dél-Magyarország és a Kisalföld című regionális napilapok.

A Lapcom egy ideig külföldi tulajdonban volt, ám először a néhai filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna még 2017-ben felvásárolta a céget, amit tavaly ősszel felajánlott a Liszkay Gábor balatoni nyaralójába bejegyzett, a Fideszhez számos szálon kötődő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak, a KESMA-nak, ahogy több más médiavállalkozó is odaadta a nevén lévő céget a médiaholdingnak, mely így lett közel 500 médiatermék tulajdonosa.

Amióta a KESMA-hoz került a lapkiadó, szinte a teljes Lapcom vezetőség lecserélődött már. Kovács Tibor távozására is számítani lehetett, ráadásul mostanra nincs is igazán nagy jelentősége, hogy ki irányítja a céget, hiszen a KESMA részeként a vállalat felett uralmi jogot szerzett a Liszkay Gábor vezette Mediaworks Hungary Zrt.

A GVH és a Médiatanács nem vizsgálta az uralmi szerződést, amely Magyarország második legmeghatározóbb médiavezetőjévé tette egy csapásra Liszkay Gábort, Orbán Viktor miniszterelnök egyik médiaügyi alapemberét.

A Lapcom éléről távozó Kovács Tibor egyébként a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) elnöke is, a cikkünkben szereplő fotót is akkor készítettük, amikor a MÚOSZ rendezvényén az MLE elnökeként azokról a sajtóigazolványokról beszélt, amelyeket az MLE ad ki.

Kovács Tibor 2018-ban vette át a Lapcom irányítását a távozó Andreas Merztől. Kovács Tibor ezt megelőzően is vezető pozíciókat töltött be a cégnél, tagja volt a vállalat igazgatóságának, illetve 2013-tól többek között hr-igazgató is volt, és a vállalati sajtókommunikációt is ő intézte.

Frissítés

Kiderült, hol folytatja karrierje Kovács Tibor. A szakember lesz a Blikk és a Kiskegyed kiadójának, a Ringier Axel Springer Magyarországnak a vezetője szeptembertől. Ezt a pozícióját dr. Bayer Józseftől veszi át, aki három évtized után nyugdíjba vonul.

Borítókép: A Bors napilap egyik borítója az újságosnál a KESMA által megszerzett több más médiatermék mellett. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások