A HVG letiltott címlapja Tiborcz Istvánnal

Most a Facebook tett keresztbe a HVG-nek

Tegnap a Mediaworks lapjainak hirdetési fiókját, ma a HVG Orbán Viktor vejét, Tiborcz István gazdagodását kifigurázó címlapját tiltotta le a Facebook. A HVG borítóit egy ideje a MAHIR Cityposter hirdetőoszlopain sem reklámozhatják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Letiltotta a HVG hetilap e heti, Tiborcz Istvánt, Orbán Viktor top100-as milliárdosok táborába került vejét ábrázoló címlapját a Facebook közösségi szolgáltatás – írja a hvg.hu.

„Ez a hirdetés nem jelenik meg, mert olyan képet vagy videót tartalmaz, amely túl nagy fedetlen testfelületet vagy meztelenséget ábrázol – ide tartoznak a külső szaporítószervet, mellet vagy feneket ábrázoló orvosi ábrák is. Az ilyen jellegű anyagok kényes természetűnek számítanak”

– ezzel a szöveggel magyarázza döntését a Facebook, mely ezek szerint nem azért nem engedi a borítókép megjelenését, mert a Kúria nemrég született ítélete szerint Tiborcz István nem közszereplő.

A Facebook tegnap a Fidesz-közeli Mediaworks hirdetési fiókját is letiltotta. Azóta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) vezetője Mark Zuckerberget és csapatát támadó, hadüzenettel beérő cikket is írt a témáról a Magyar Nemzet csütörtöki lapszámába, cenzúrát emlegetve.

A HVG azóta terjeszti a Facebookon címlapjait nagyobb intenzitással, hogy nemrég a Mészáros Lőrinc közeli MAHIR Cityposter – a HVG szerint politikai okokból – nem biztosít hirdetőfelületet az oszlopain, ahová azóta egy Orbán-közeli bulvárlap hirdetése viszont kikerülhetett. A HVG munkatársai emiatt áprilisban cenzúrát emlegetve utcai flashmobot tartottak a Széll Kálmán téren, kezükben a HVG akkori címlapjával.

A Facebook által letiltott címlapképen egyébként a kormányfő veje Michelangelo remekművére van montázsolva.

A mű az 1500-es évek eleje óta botránkoztatja – már ha botránkoztatja egyáltalán – a katolikus főpapokat és a turisták millióit – jegyezte meg ironikusan a HVG.

Szóljon hozzá!

GVH, Gazdasági Versenyhivatal

Újból megszólalt a Gazdasági Versenyhivatal az RTL Magyarországra kirótt 20 milliós bírság és a megtorpedózott RTL-Central tulajdonszerzés kapcsán

Többek között az állítja a Versenyhivatal a Media1-nek, nem igaz, hogy a GVH hiúsította meg annak idején, hogy az RTL Magyarország megvásárolja a Central Digitális Média Kft. 30 százalékát, hanem kényszerhelyzetbe hozta a hivatalt a Médiatanács ezzel kapcsolatos állásfoglalása. Állítják továbbá, épp azért kértek be nemrég adatokat az RTL-től, mert a megvásárolni kívánt Central Digitális Média Kft. időközben már beolvadt a Central Médiacsoportba.