A HVG letiltott címlapja Tiborcz Istvánnal

Most a Facebook tett keresztbe a HVG-nek

Tegnap a Mediaworks lapjainak hirdetési fiókját, ma a HVG Orbán Viktor vejét, Tiborcz István gazdagodását kifigurázó címlapját tiltotta le a Facebook. A HVG borítóit egy ideje a MAHIR Cityposter hirdetőoszlopain sem reklámozhatják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Letiltotta a HVG hetilap e heti, Tiborcz Istvánt, Orbán Viktor top100-as milliárdosok táborába került vejét ábrázoló címlapját a Facebook közösségi szolgáltatás – írja a hvg.hu.

„Ez a hirdetés nem jelenik meg, mert olyan képet vagy videót tartalmaz, amely túl nagy fedetlen testfelületet vagy meztelenséget ábrázol – ide tartoznak a külső szaporítószervet, mellet vagy feneket ábrázoló orvosi ábrák is. Az ilyen jellegű anyagok kényes természetűnek számítanak”

– ezzel a szöveggel magyarázza döntését a Facebook, mely ezek szerint nem azért nem engedi a borítókép megjelenését, mert a Kúria nemrég született ítélete szerint Tiborcz István nem közszereplő.

A Facebook tegnap a Fidesz-közeli Mediaworks hirdetési fiókját is letiltotta. Azóta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) vezetője Mark Zuckerberget és csapatát támadó, hadüzenettel beérő cikket is írt a témáról a Magyar Nemzet csütörtöki lapszámába, cenzúrát emlegetve.

A HVG azóta terjeszti a Facebookon címlapjait nagyobb intenzitással, hogy nemrég a Mészáros Lőrinc közeli MAHIR Cityposter – a HVG szerint politikai okokból – nem biztosít hirdetőfelületet az oszlopain, ahová azóta egy Orbán-közeli bulvárlap hirdetése viszont kikerülhetett. A HVG munkatársai emiatt áprilisban cenzúrát emlegetve utcai flashmobot tartottak a Széll Kálmán téren, kezükben a HVG akkori címlapjával.

A Facebook által letiltott címlapképen egyébként a kormányfő veje Michelangelo remekművére van montázsolva.

A mű az 1500-es évek eleje óta botránkoztatja – már ha botránkoztatja egyáltalán – a katolikus főpapokat és a turisták millióit – jegyezte meg ironikusan a HVG.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a UPC előtt

Megvan az EU engedélye: A Vodafone pár napon belül a UPC tulajdonosa lehet

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet napokon belül megvalósulhat a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország közös működésével.

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!