A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Letiltotta a Facebook a Fidesz-közeli médiaóriás, a Mediaworks fiókját

Így most pénzért sem hirdetheti a kormányközeli Mediaworks a tartalmait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közleményt adott ki nemrég a Mediaworks Hungary Zrt, valamint a portfóliójába tartozó oldalak közül sok – a Magyar Nemzettől a Nógrád megyei hírlap online kiadásáig – ugyancsak azt visszhangozza, hogy a Facebook.com letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait.

A Mediaworks közölte: a kiadó hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdezett rá, állítólag nem érkezett konkrét válasz a Facebooktól.

A közel 500 médiatermékkel rendelkező Fidesz-közeli médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Holding (KESMA) cége, a Mediaworks hozzátette:

„Az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján azonban nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.”

Nem csak politikai tartalmakat érint

Miután a Facebook letiltotta a Mediaworks hirdetési fiókját, így most a közösségi oldalon olyan hírekre és tartalmakra sem tudja felhívni olvasói figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozása.

A Facebook döntésének áldozatul esett többek között a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu receptoldal, a likebalaton.hu programmagazin és számos megyei és városi kiadványunk is – közölte a Mediaworks.

A kormányközeli médiaóriás most arra kéri olvasóit, hogy azok, akik az elmúlt években a közösségi oldalon is követni kezdték a híreit, arra biztatják, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék a médiavállalat tartalmait.

A Mediaworks bizonyos médiatermékei egyébként gyakorta közölnek álhíreket, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a Facebook mostani lépésének ehhez van-e köze.

A Fidesz-közeli kesma holdingjában lévő Mediaworkshöz tartozik Magyar Nemzet, a Világgazdaság, és az összes megyei napilap, illetve amelyik még formálisan még nem tartozik a Mediaworkshöz, afölött is uralmi jogot gyakorol a cég.

Kiemelt kép: A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.

tévé, távkapcsoló, tv

Soron kívüli vizsgálatot indít a műsorszolgáltatás és a műsorterjesztés piacán a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH-hoz beérkezett jelzések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek. Így a hatóság szerint a kisebb műsorterjesztők hátrányos helyzetbe kerülnek a nagy kábeles és műholdas szolgáltatókhoz képest, vagyis torzulhat a műsorterjesztési piac. Korábban a kis- és közepes hazai hírközlési szolgáltatók Orbán Viktornak is írtak levelet a problémáról.