A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Letiltotta a Facebook a Fidesz-közeli médiaóriás, a Mediaworks fiókját

Így most pénzért sem hirdetheti a kormányközeli Mediaworks a tartalmait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Közleményt adott ki nemrég a Mediaworks Hungary Zrt, valamint a portfóliójába tartozó oldalak közül sok – a Magyar Nemzettől a Nógrád megyei hírlap online kiadásáig – ugyancsak azt visszhangozza, hogy a Facebook.com letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait.

A Mediaworks közölte: a kiadó hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdezett rá, állítólag nem érkezett konkrét válasz a Facebooktól.

A közel 500 médiatermékkel rendelkező Fidesz-közeli médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Holding (KESMA) cége, a Mediaworks hozzátette:

„Az elmúlt hetekben a Facebook terveiről érkezett hírek alapján azonban nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.”

Nem csak politikai tartalmakat érint

Miután a Facebook letiltotta a Mediaworks hirdetési fiókját, így most a közösségi oldalon olyan hírekre és tartalmakra sem tudja felhívni olvasói figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozása.

A Facebook döntésének áldozatul esett többek között a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu receptoldal, a likebalaton.hu programmagazin és számos megyei és városi kiadványunk is – közölte a Mediaworks.

A kormányközeli médiaóriás most arra kéri olvasóit, hogy azok, akik az elmúlt években a közösségi oldalon is követni kezdték a híreit, arra biztatják, hogy a jövőben ne a Facebookon, hanem kizárólag az eredeti internetes címeken keressék a médiavállalat tartalmait.

A Mediaworks bizonyos médiatermékei egyébként gyakorta közölnek álhíreket, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a Facebook mostani lépésének ehhez van-e köze.

A Fidesz-közeli kesma holdingjában lévő Mediaworkshöz tartozik Magyar Nemzet, a Világgazdaság, és az összes megyei napilap, illetve amelyik még formálisan még nem tartozik a Mediaworkshöz, afölött is uralmi jogot gyakorol a cég.

Kiemelt kép: A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.