fbpx
Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. leendő vezérigazgatója

Új vezérigazgató a TV2 élén, májusban kapja meg Gerkens székét

Pavel Stanchev lesz Dirk Gerkens utódja a TV2 Zrt. élén. Bár csak május 15-től veszi át a posztot, az új vezérigazgatót ma állománygyűlésen mutatta be a cég elnöke, Vaszily Miklós.

A TV2 Média Csoport Zrt. közleményben jelentette be, hogy a mai napon kinevezte a francia TF1 Grouptól érkező Pavel Stanchev személyében a vállalat új vezérigazgatóját.

Pavel Stanchev május 15-től veszi át a csatorna operatív irányítását, amit Dirk Gerkens távozása után Vaszily Miklós, a vállalat elnöke látott el ideiglenesen.

Az 52 éves szakember a különböző vezetői- és tanácsadói feladatokat látott el az elmúlt években a TF1-nél. A TF1 Distribution vezérigazgatójaként a franciaországi, belgiumi és svájci csatornák nemlineáris szolgáltatásainak forgalmazásáért, illetve az új piacok megszerzéséért felelt.

Már be is mutatták a TV2 munkatársainak

Bár Stanchev hivatalosan csak május 15-től lesz a médiacsoport vezérigazgatója, a TV2 állománygyűlésén már a mai napon bemutatták a munkatársaknak, az elkövetkező egy hónapban pedig a csatorna felépítésével és működésével, illetve az egyes területek vezetőivel ismerkedik a szakember.

Vaszily Miklós az új vezérigazgató kinevezése kapcsán hangsúlyozta, hogy kifejezett célja volt, hogy olyan új vezetőt találjon a TV2 élére, aki kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a közép-kelet európai térségben, illetve akinek szakértelme a jövőben motorja lehet a TV2 hazai és régiós növekedési terveinek.

Azt szeretné, ha a TV2 adná a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat

Pavel Stanchev székfoglaló beszédében komoly elismerésnek nevezte, hogy lehetőséget kap a legnagyobb magyarországi televíziós társaság vezetésre.

A szakember hangsúlyozta, hogy a TV2 menedzsmentjével együtt a médiacsoport digitális és nemzetközi területeinek a fejlesztését tartja elsődlegesnek, és célja, hogy a nézők a TV2 adóin érjék el a legjobb szórakoztató- és hírműsorokat – áll a közleményben.

Korábban a horvát RTL-t is vezette, dolgozott együtt Gerkensszel is

Pavel Stanchev 28 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi televíziózás és média területén, munkája számos alkalommal érintette a magyarországi médiapiacot is, egy ideig az akkor még az RTL Magyarországot irányító Dirk Gerkenssel is dolgozott együtt, hiszen az RTL Croatia első általános igazgatójaként a társaság a Magyarországot is magába foglaló régiót érintő fejlesztéseiben is részt vett.

Karrierjét a kilencvenes években a Ringier médiacsoportnál kezdte, ahol üzletfejlesztési menedzserként hozzájárult magyarországi, bulgáriai és romániai sajtótermékek indulásához is. Stanchev a TF1 Group-ot megelőzően a bolgár bTV Media Group vezérigazgatója volt, szintén vezérigazgatóként irányította az Antenna Group South-East Europe-ot (Ljubjana, Belgrád, Athén) illetve azt megelőzően az Antenna szófiai székhelyű Nova televízióját. Vezérigazgatója volt a Planet TV-nek Szlovéniában és a PRVA televíziónak Szerbiában, valamint a bukaresti székhelyű Kanal D tévétársaságnak is.

Tulajdonos- és menedzsmentváltás a TV2-nél

Az elmúlt hetekben a TV2 menedzsmentjének jelentős része távozott, illetve távozni kényszerült. Pár nap leforgása alatt 6 igazgató távozásáról jelent meg hír a sajtóban. Gyakorlatilag alig maradt olyan kiemelt vezető, akit nem érintettek a változások.

A változások azzal a tulajdonosváltással lehetnek összefüggésben, melynek során a Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz közeli üzletember, Vida József bankár, a Takarékbank vezetője, a Mészáros Lőrinc tulajdonosú Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja meg kívánja venni a TV2-t.  A napokban egyébként az is kiderült, hogy Andy Vajna – aki eddig a TV2 tulajdonosaként is ismert volt – már évekkel ezelőtt 20 milliárd forint előleget kapott a TV2-t tulajdonló MBC Co. Zrt.-ért, vagyis a néhai filmügyi kormánybiztos már jóval a halála előtt eladta a médiavállalatot.

Ma a TV2-nél egy másik fontos változás is történt. 18 év után távozott Azurák Csaba, a Tények, a Jó estét Magyarország, a Mokka és az 1/1 Azurák Csabával című műsorok egykori műsorvezetője.

Frissítés 2019.04.18

Megjelent az első interjú Pavel Stanchev leendő vezérigazgatóval. Ebben többek között arról beszélt, hogy a TV2 Csoport külföldi, regionális terjeszkedésre is készül, emellett digitális téren is erősítenének.

Kiemelt kép: Pavel Stanchev, a TV2 Zrt. leendő vezérigazgatója nyilatkozik a New Europe Market (NEM) videósának. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások