Echo TV

Bezár az Echo TV

A Fidesz-közeli médiaholding megszünteti Széles Gábor majd Mészáros Lőrinc egykori csatornáját. A nézőket a HírTV-re terelik át.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az echotv.hu honlapon ma közzétett közlemény szerint megszűnik az Echo TV. Ezt egyébként ma állománygyűlésen is bejelentették.

A csatorna április elsején szűnik meg. A műsorait a HírTV veszi át.

Beolvad az Echo TV a HírTV-be

A KESMA által közzétett közleményben azt írják, az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben. A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy az alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be.

A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az ECHO TV televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1
Az Echo TV és a HírTV közös , idén február óta alkalmazott mikrofonja. Fotó: Media1

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz – ígéri a Fidesz-közeli médiaholding.

A HírTV márka (védjegy) egyébként – ahogy arról a Media1 beszámolt –  nemrég Mészáros Lőrinc cégéhez került. Arról a Mészáros Lőrincről van szó, aki jó, szerethető tévét szeretett volna az Echo TV-ből.

A médiaiparban egy ideje már találgatások voltak arról, hogy a HírTV vagy az Echo TV megszűnhet, mivel tavaly óta mindkettő a fideszes médiaholdinghoz tartozik tavaly óta és nagy az átfedés a két tévécsatorna között, pláne azóta, hogy közösen készülnek a híradók, még a mikrofonpárna is közös.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Kiemelt kép: Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Kuciak-gyilkosság: Tovább duzzad a botrány

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak azon rendőrségi és igazságügyi alkalmazottak ellen, akik információkkal segítették Marián Kočner nagyvállalkozót, akit azzal vádolnak, ő adott megbízást Ján Kuciak oknyomozó újságíró megölésére. Ám a besúgók segítségével eddig rendre kisiklott a nyomozók keze közül.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!