fbpx
Echo TV

Bezár az Echo TV

A Fidesz-közeli médiaholding megszünteti Széles Gábor majd Mészáros Lőrinc egykori csatornáját. A nézőket a HírTV-re terelik át.

Az echotv.hu honlapon ma közzétett közlemény szerint megszűnik az Echo TV. Ezt egyébként ma állománygyűlésen is bejelentették.

A csatorna április elsején szűnik meg. A műsorait a HírTV veszi át.

Beolvad az Echo TV a HírTV-be

A KESMA által közzétett közleményben azt írják, az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben. A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy az alapítvány korábban megfogalmazott céljaival összhangban az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be.

A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az ECHO TV televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1
Az Echo TV és a HírTV közös , idén február óta alkalmazott mikrofonja. Fotó: Media1

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz – ígéri a Fidesz-közeli médiaholding.

A HírTV márka (védjegy) egyébként – ahogy arról a Media1 beszámolt –  nemrég Mészáros Lőrinc cégéhez került. Arról a Mészáros Lőrincről van szó, aki jó, szerethető tévét szeretett volna az Echo TV-ből.

A médiaiparban egy ideje már találgatások voltak arról, hogy a HírTV vagy az Echo TV megszűnhet, mivel tavaly óta mindkettő a fideszes médiaholdinghoz tartozik tavaly óta és nagy az átfedés a két tévécsatorna között, pláne azóta, hogy közösen készülnek a híradók, még a mikrofonpárna is közös.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások