fbpx
hírtv, hír televízió, hír tv, székház

Grandiózus leépítés a HírTV-nél, jön az E-nap, leszerelték a cégtáblát, Mészárosné és Vaszily lelép

Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese nem kommentálta a Media1-nek a szárnyra kapott információkat. Mészáros Lőrincné és Vaszily Miklós búcsúzik az Echo Tv-től. Eközben a kábelszolgáltatók a Media1-nek elmondták, hogyan készülnek az Echo Tv lekapcsolására.

Terjed a Facebookon egy bejegyzés, amit Dévényi István, a HírTv egykori Szabadfogás című műsorának volt műsorvezetője (manapság a Magyar Hang által közvetített Kötött Fogás című netes műsor munkatársa) írt ki a Facebookra nyilvánosan. Szó szerint a következőket tartalmazza a bejegyzés:

Volt már G-nap, volt már I-nap (a Hír TV „visszavétele”), nem tudom, miként fogják nevezni, esetleg E-napnak, mindenesetre holnap a Hír TV 198 munkatársából 180-at tesznek utcára. Annyira brutális szám, hogy nehéz elhinni. Talán csak iparági pletyka. Update: és az Echo TV-ből is legalább 50 embert.

A Media1 kíváncsi volt, mi igaz az információból, pontosan hány embert érinthetnek a kirúgások, így péntek reggel megkereste Szikszai Pétert, a csatorna vezérigazgató-helyettesét azzal, hogy hány fő igaz a megjelentekből.

Szikszai nem cáfolt, de nem is erősítette meg az információkat. Azt mondta, nem rendelkezik felhatalmazással, hogy a témában nyilatkozzon, hozzá tartalmi kérdések tartoznak. Próbálkoztunk azzal érvelni, hogy ennyi ember elbocsátása a műsorokra, azaz a tartalomra is kihathat, de Szikszai ezek után sem mondott semmit, még annyit sem, hogy akár hozzávetőlegesen pontosak-e a számok.

Ebben a pillanatban tehát azt tudjuk, hogy egy volt műsorvezető, aki feltehetőleg rendelkezhet belső információkkal volt kollégái révén, kiírta a Facebookra, hogy úgy tudja, grandiózus leépítés következik, ami a HírTV és az Echo Tv körül összesen legalább 230 embert érint. Ezzel szemben pedig egyelőre nincs cáfolat, de megerősítés sem.

A megszűnő Echo TV stúdiójából megy majd a HírTV adása

Mindenesetre az, hogy valamekkora elbocsátás lesz, és nem is kicsi, biztosra vehető, hiszen azt március közepén hivatalosan is bejelentették, hogy április elsején megszűnik az Echo TV, és beolvad a HírTV-be.

Ez a Media1 információi szerint a gyakorlatban úgy majd néz ki egyébként, hogy a HírTV megmaradó stábja is beköltözik az Echo TV Angol utcai központjába, és ott az „űrhajós” díszleteket fogják használni, de a HírTV logójával.

Erről a stúdióról van szó, amit még 2017 decemberében épített fel az EchoTV:

A szolgáltatóknak is feladja a leckét az Echo Tv lekapcsolása

Az Echo TV adását várhatóan március 31-én 23:59-kor lekapcsolják majd. Hogy a helyére mi kerül majd, azt egyelőre az általunk megkérdezett kábelszolgáltatók sem tudták megmondani: volt, ahol azt mondták, egyelőre semmi.

Ha erről, illetve az elbocsátások kapcsán később még kiderül valami, arról cikkünk frissítésével folyamatosan beszámolunk.

Frissítés 9:53

Mészáros Lőrincnét Répásy Bálint váltja

A Magyar Hang eközben arról ír, hogy leszerelték a HírTV régi tábláját a Szentendrei úti épületről.

Hozzáteszik, a dolgozókkal egyelőre nem közöltek semmit, de azt valószínűsítik, hogy a régi kollégák döntő többségétől megválnak.

Ők úgy tudják, az összevonás után az Echo Tv-nél is várható jelentős, de nem ilyen arányú létszámcsökkentés. Közben a portál szerint menesztették Mészáros Lőrincnét (Mészárosné Kelemen Beatrixot) az Echo Tv-től. A kormánypárti televízió munkatársainak egyúttal bejelentették, hogy Répásy Bálint lesz az adó új vezetője. Az üzletember korábban a kereskedőházak világából volt ismert, augusztus elsejétől vezeti a Hír Tv-t.

A Media1 még március elején írt róla, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix a New Wave Media Group életmódcsatornáinál, a Life és az Ozone TV csatornák körül mozgolódott, Pálmai L. Ákos volt Origo-főszerkesztő társaságában.

A HírTV védjegye egyébként, ahogy arról a Media1 korábban beszámolt, Mészáros Lőrincék cégéhez került.

Frissítés 10:22

Vaszily is lelép, de marad a TV2-nél

Az Echo TV eközben a weboldalán jelentette be, hogy átadja a stafétát Vaszily Miklós és Mészárosné Kelemen Beatrix az Echo TV-nél a HírTv-s utódnak, Répásy Bálintnak. Vaszily Miklós a TV2-re kíván koncentrálni.

Mészáros Lőrincnéből a Life és az Ozone TV elnöke lesz, ezt is bejelentették.

Frissítés 11:45

Így reagál a UPC és a DIGI az Echo Tv hétfői lekapcsolására

Megírták a Media1 kérdésére, hogyan reagálnak az Echo TV április elsején bekövetkező megszűnésére a UPC Magyarországtól.

E szerint egy tájékoztató szöveg kerül majd adásba a megszűnés kapcsán az Echo TV programhelyén. Eközben egyébként épp bővül egy gyerekcsatornával a UPC kínálata, de ez ettől teljesen függetlenül történik. Megszűnik egyébként március 31-én a DoQ csatorna is, ahogyan arról még februárban írtunk.

A DIGI is reagált a kérdésünkre. Gombkötő Zoltán, a cég pr-menedzsere ezt írta:

A DIGI törekszik arra, hogy mindenkor megfeleljen ügyfelei elvárásainak, így folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogy miként tudja bővíteni televíziós – többek közt HD – csatornakínálatát. A megszűnő Echo TV helyére egyelőre nem kerül be új televízióadó, de amennyiben ügyfeleink részéről valamely csatorna iránt nagy számban jelentkezik érdeklődés, úgy a szükséges mérlegeléseket követően természetesen megvizsgáljuk annak bekerülési lehetőségét.

Frissítés 14:25

Befutott a Telekom reakciója is

A Magyar Telekom válasza is megérkezett arról, mit tesznek most, hogy megszűnik az Echo Tv.

A szolgáltató azt írja:

fontosnak tartja, hogy ügyfeleihez a lehető legszélesebb és legváltozatosabb csatorna- és tartalomkínálatot juttassa el. Az Echo TV kiesésével egyidőben a Telekom állandó csatornakiosztásába bekerülnek a Spíler2, Spíler2 HD, Jocky és Moziverzum csatornák. Az Echo TV programhelyén a megszűnésről szóló tájékoztató szöveget tesznek majd közzé.

Frissítés 16:57

Így alakult át a HírTV eddigi székháza pár óra alatt

Íme két kép egymás mellé téve, ami megmutatja, mi történik a Hír Tv-nél a Szentendrei úton.

Kiemelt kép: A HírTV stúdiója Budapesten, a Szentendrei úton. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások