A DoQ tévécsatorna logója

Megszűnik a DoQ, indul a Nicktoons

A DoQ dokumentumcsatorna 12 év után szűnik meg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ismét átalakul a tévés csatornakínálat. A dtnews.hu vette észre, hogy megszűnik a DoQ nevű tévécsatorna, mely 2007 ősze óta, azaz több mint 18 éven át sugárzott dokumentumfilmeket. A csatorna kezdetben még az IKO csoporthoz tartozott, de többszöri tulajdonosváltás után a Sláger FM-et, a Sláger TV-t és a Fishing&Hunting csatornát is működtető Tematic Media Group működtette mostanában.

A portál felidézte, hogy 2015 áprilisában még fejlesztéseket is végeztek a csatornánál, hiszen egyrészt HD  minőségben is elkezdték sugározni, másrészt a magyar hangsáv mellett három idegen nyelvű hangsávval is elérhetővé vált.

Az elmúlt évek tévés piaci változásai azonban nem tettek jót a csatornának, és az elmúlt napokban több műsorterjesztő cég, a Telekom és a UPC is arról tájékoztatta az előfizetőit, hogy március végével kiveszi kínálatából a DoQ csatornát. A portál ezek után megkereste a Tematic Media Groupot, ahol Csüllög Sándor, a médiavállalat terjesztési igazgatója elmondta:

a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ csatorna további sugárzásának, így a SC DOQ MEDIA TV SRL, a DoQ csatorna jogtulajdonosa (a csatorna médiaszolgáltatója a DPO Tematikus Csatornák Kft.) azt az üzleti döntést hozta, hogy a csatorna műsorszolgáltatását 2019. március 31-én megszünteti.

Csüllög hozzátette, kéri a nézők megértését, és köszönetét fejezi ki, amiért az elmúlt 12 évben rendszeresen figyelemmel kísérték a csatorna tartalmait.

Ilyen tartalmakról van szó:

 

Új csatorna indul Nicktoons néven

A portál egyébként arról is ír, hogy a Viacom hazánkban is elindítja Nicktoons nevű, a 4-10 éves korosztályt megcélzó rajzfilmcsatornáját. Azt nem tudták megmondani, pontosan mikortól indulnak, de az biztos, hogy a csatorna április másodikától már elérhető lesz a Telekomnál. A Nicktoons a Telekomnál a már említett DoQ helyére kerül. A szolgáltató műholdas rendszerén várhatóan be kell érni az SD minőséggel, de az IPTV-n a portál nem tartja kizártnak, hogy HD minőségben is elérhető lesz, hiszen a DoQ is HD-ban volt eddig a Szuper Családi Mozi nevű csomagban.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

RTL Klub

Átalakulnak az RTL Klub estéi

Az új műsorrend életbe lépése szinte az összes hétköznap esti műsort érinteni fogja, többek között a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy is érintett.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!