fbpx
A DoQ tévécsatorna logója

Megszűnik a DoQ, indul a Nicktoons

A DoQ dokumentumcsatorna 12 év után szűnik meg.

Ismét átalakul a tévés csatornakínálat. A dtnews.hu vette észre, hogy megszűnik a DoQ nevű tévécsatorna, mely 2007 ősze óta, azaz több mint 18 éven át sugárzott dokumentumfilmeket. A csatorna kezdetben még az IKO csoporthoz tartozott, de többszöri tulajdonosváltás után a Sláger FM-et, a Sláger TV-t és a Fishing&Hunting csatornát is működtető Tematic Media Group működtette mostanában.

A portál felidézte, hogy 2015 áprilisában még fejlesztéseket is végeztek a csatornánál, hiszen egyrészt HD  minőségben is elkezdték sugározni, másrészt a magyar hangsáv mellett három idegen nyelvű hangsávval is elérhetővé vált.

Az elmúlt évek tévés piaci változásai azonban nem tettek jót a csatornának, és az elmúlt napokban több műsorterjesztő cég, a Telekom és a UPC is arról tájékoztatta az előfizetőit, hogy március végével kiveszi kínálatából a DoQ csatornát. A portál ezek után megkereste a Tematic Media Groupot, ahol Csüllög Sándor, a médiavállalat terjesztési igazgatója elmondta:

a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ csatorna további sugárzásának, így a SC DOQ MEDIA TV SRL, a DoQ csatorna jogtulajdonosa (a csatorna médiaszolgáltatója a DPO Tematikus Csatornák Kft.) azt az üzleti döntést hozta, hogy a csatorna műsorszolgáltatását 2019. március 31-én megszünteti.

Csüllög hozzátette, kéri a nézők megértését, és köszönetét fejezi ki, amiért az elmúlt 12 évben rendszeresen figyelemmel kísérték a csatorna tartalmait.

Ilyen tartalmakról van szó:

 

Új csatorna indul Nicktoons néven

A portál egyébként arról is ír, hogy a Viacom hazánkban is elindítja Nicktoons nevű, a 4-10 éves korosztályt megcélzó rajzfilmcsatornáját. Azt nem tudták megmondani, pontosan mikortól indulnak, de az biztos, hogy a csatorna április másodikától már elérhető lesz a Telekomnál. A Nicktoons a Telekomnál a már említett DoQ helyére kerül. A szolgáltató műholdas rendszerén várhatóan be kell érni az SD minőséggel, de az IPTV-n a portál nem tartja kizártnak, hogy HD minőségben is elérhető lesz, hiszen a DoQ is HD-ban volt eddig a Szuper Családi Mozi nevű csomagban.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások