fbpx
Ráczné Földi Judit, a DK országgyűlési képviselője és Simor Dániel, a Telex újságírója 2023. március 15-én.

Abúzusnak aposztrofálta a DK új országgyűlési képviselője, hogy a Telex is meg akarta kérdezni az elhíresült gyurcsányi ölelésről

Ráczné Földi Judit, a DK országgyűlési képviselője egy Facebook-bejegyzésében felrója, hogy a Telex újságírója „kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HírTV-s kollégája”.

Erősen indította a Szabad Sajtó Napja után egy nappal, március 16-án közzétett közösségi médiás bejegyzését Ráczné Földi Judit, az offshore-botránya és az emiatti ellenzéki tiltakozás ellenére a Demokratikus Koalíció (DK) által egy haláleset miatt megüresedő helyre az Országgyűlésbe delegált új képviselő. Ugyan kérdőjelet téve posztja címének végére, de úgy fogalmazott: „Abúzus a nemzeti ünnepen?”.

A képviselőnő szerint olyan dolog történt vele március 15-én, amit „sosem gondolt volna”. Részt vett a DK március 15-i ünnepi rendezvényén a budapesti Egyetem téren, és „amint megérkezett a környékre, már jött is eléje a propagandasajtó” és a színpadig kísérte a HírTV egyik embere, ugyanazt a kérdést hajtogatva megállás nélkül: zaklatásként, abúzusként élte-e meg Gyurcsány Ferenc ölelését a parlamenti eskütétel után. Ráczné azt írta, hogy a HírTV kérdése még nem is lepte meg nagyon, „a HírTV sok éve ezt csinálja”. Ám a rendezvény után a Telex szegődött a nyomába, és a képviselőnő szerint

„ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa”.

A képviselőnő azt írja, hogy a független portál újságírója az autóig kísérte,

„kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HírTV-s kollégája”.

A DK országgyűlési képviselője szerint az, hogy a nemzeti ünnepünkön ugyanaz az egyetlen kérdés érdekli a HírTV-t és a Telexet, ráadásul egy olyan kérdés miatt, amit már több helyen megválaszolt, elgondolkodtató.

„Viszont akkor most válaszolok: nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak. De amit ma a HírTV és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!”

Van videó a március 15-i esetről – ezen nem látszik abúzus

Ráczné Földi Judit nem osztotta meg a Telex az esetről közzétett videóját. Ezen az a mindennapos eset látszódik, hogy a portál munkatársa, Simor Dániel próbál megszólaltatni egy nyilvános rendezvényen egy politikus-közszereplőt – közszereplése közben. Gyurcsány Ferenc pártjának képviselője pedig – igen hasonlóan ahhoz, ahogy a Fidesz politikusai bánnak a független médiával – nem reagál a kérdésekre.

Egy férfi a testével próbálta akadályozni a Telexet, hogy kérdezzen

A képviselőnő mellett egyébként egy testőrként viselkedő úr is sétált, akinek a nyakában DK-logós „rendező” feliratú igazolványszerűség látható. A férfi a jelenet során a testével próbálta megakadályozni, hogy a riporter odaférjen a képviselőnő mellé és egy idő után, megelégelve az újságírói kérdéseket Ráczné helyett reagálva azt mondta Simornak, hogy „köszönjük szépen”.

A Telex azt írta az esettel foglalkozó cikkében, hogy

„a fideszes sajtóelhárításhoz hasonló stílusban próbálta lerázni a Telex stábját több DK-s politikus, amikor a múlt heti furcsa parlamenti jelenetről kérdeztük őket”.

A DK nem először kerül konfliktusba a Telex.hu munkatársaival

Mint azzal a Media1 több írásban is foglalkozott, az Index munkatársai által két és fél éve alapított lap és a DK viszonya régóta nem felhőtlen. Tavaly a Demokratikus Koalíció beperelte a Telexet, ám a bíróság az elsőfokú ítélet után másodfokon, jogerősen is a portálnak adott igazat. A DK azt a februári cikket kifogásolta, amelyben a Telex bemutatta, hogy az ellenzéki pártok hogyan választották ki a közös köztársaságielnök-jelöltjüket. Konkrétan azt a mondatot sérelmezték, hogy végül a DK is kihátrált a korábban általuk is támogatott Iványi Gábor metodista lelkész mögül.

Később a lap közzétette, hogy azt tapasztalja, a DK számára küldött kérdéseikre gyakran nem kap választ, és hiába kért a lap több alkalommal is interjút a párt két vezető politikusától, Dobrev Klárától és Gyurcsány Ferenctől, de ezek a beszélgetések nem jöttek létre. A Telex szerint éppúgy viselkedik velük a DK, mint ahogy az Orbán-kormány a független sajtóval.

Arról, ahogy a DK bánik a Telex.hu-val, korábban a Media1 megkérdezte Vágó Istvánt, a párt elnökségi tagját a vele készített interjúban.

Exkluzív 80 perc Vágó Istvánnal

A Telex szerint éppúgy viselkedik velük a DK, mint ahogy az Orbán-kormány a független sajtóval – a párt szerint ez csúsztatás

 

Jogerősen pert nyert a Telex Gyurcsány Ferenc pártjával szemben

Czeglédy Csaba a DK jogerősen elvesztett sajtópere után is azt bizonygatja, hogy a Telex nem korrekt és a bíróságok tévedtek

Perrel fenyegeti a Telexet az Országos Bírósági Hivatal, ha nem távolít el egy OBH-nak nem tetsző tartalmat

Jogerősen pert nyert a Válasz Online a DK politikusával szemben

 

Perrel fenyegette meg a Fradi a Telexet, miután a lap interjút kért Kubatov Gábortól, a Fidesz pártigazgatójától

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Ráczné Földi Judit, a DK országgyűlési képviselője és Simor Dániel, a Telex újságírója 2023. március 15-én. Forrás: Telex, YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások