fbpx
Kubatov Gábor a PestiTV Beugró Hobbista című műsorában.

Perrel fenyegette meg a Fradi a Telexet, miután a lap interjút kért Kubatov Gábortól, a Fidesz pártigazgatójától

Durcás hangú és jogi fenyegetőzéstől sem mentes levélben mondott nemet a Ferencvárosi Torna Club sajtóosztálya a Telexnek, miután a lap interjút kért Kubatov Gábortól, a Fidesz pártigazgatójától egy e-mailben.

Bár a Telex a legtöbbször azzal találja magát szembe, hogy a kormánytagok és országgyűlési képviselőkt negligálják interjúkérelmeit, sőt még csak válaszra sem méltatják az újság megkereséseit, ezúttal a Kubatov Gábor, a Fidesz alelnökének és pártigazgatójának, országgyűlési képviselőjének, a Fradi elnökének küldött keddi e-mail nem maradt válasz nélkül.

A választ nem Kubatov küldte el, hanem az általa igazgatott sportklub, a Fradi sajtóosztálya. A válaszban nem csupán nemet mondtak az újság megkeresésére, de egyúttal bírósági pert is kilátásba helyeztek fenyegetésként, biztos ami biztos alapon.

„Már többször jeleztük, hogy a Telex nevű internetes platformmal nem kívánunk együttműködni. Önöket nem érdekli a valóság, az FTC-vel készített anyagok kizárólag eszközül szolgálnának a Telex egyoldalú és elfogult tájékoztatási céljainak” – fogalmazott az FTC.

Azt is hozzátették:

„Amennyiben hamis állításokat közölnek, megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

A Telex megjegyezte: nem világos számukra, miféle hamis állításról van szó egy egyszerű interjúkérelemnél, de szerintük annak is megvan a pikantériája, hogy a közfeladatokat ellátó országgyűlési képviselő azzal az indokkal nem ad interjút, mert az FTC-nél pikkelnek a Telexre.

Nem először csattan össze az FTC a médiával

A Fradi régóta kifejezetten rossz kapcsolatot ápol a médiapiac számos szereplőjével. Több médiumot például egyszerűen nem hajlandók beengedni a stadionba, hogy onnan tudósíthassák a közönséget, illetve nem voltak hajlandók válaszolni azoknak, akikkel valamiért nem szimpatizáltak. A Magyországi Lapkiadók Egyesülete (MLE) is kifogást emelt már a Kubatov vezette sportklubnál a feketelistája törvénytelen mivolta miatt és figyelmeztették az FTC-t a sajtószabadsággal kapcsolatos jogszabályokra.

Az MLE szerint nem csak az újságírók szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogát sérti meg a Ferencvárosi Torna Club, amikor nem válaszol a neki nem szimpatikus lapoknak, de a lakosság információ-szerzéshez fűződő, törvényben biztosított jogai is csorbát szenvednek. Emellett sérül az egyenlő bánásmód szintén törvény által védett elve is.

Törvénysértő a Fradi feketelistája a Magyar Lapkiadók Egyesülete szerint

Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Kubatov Gábor, a Fradi elnöke, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője és pártigazgatója a PestiTV Beugró Hobbista című műsorában. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások