fbpx
Stier Gábor, a Moszkvatér főszerkesztője, a Magyar Hang volt újságírója az ATV-ben

Távozott Stier Gábor, a Magyar Hang Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló újságírója

A Media1 úgy tudja, a Magyar Hang több olvasója is felháborodottan fogadta, amikor Stier Gábor, az újság egyik munkatársa, aki emellett az oroszbarát Moszkvatér nevű oldalnak is főszerkesztője, nem először az Ukrajnát megtámadó, háborús agresszor Oroszország oldalára állt. Volt, aki a pénzügyi támogatása megvonását, előfizetése lemondását is kilátásba helyezte az egyébként Orbán Viktor kormányával kritikus hetilappal szemben.

Nem dolgozik többé a Magyar Hang című lapnak és a hetilap portáljának, a hang.hu-nak Stier Gábor újságíró – értesült a Media1.

A Media1-nek a Magyar Hang egyik olvasója juttatta el azt az e-mailben történt üzenetváltást, melyben György Zsombor főszerkesztő válaszként tájékoztatja őt, hogy március elsejétől már nem dolgoznak együtt Stier Gáborral. György Zsombor a közös munka befejezését nem indokolta.

A szerkesztőségnél az olvasó előzőleg szóvá tette, hogy miért dolgozik a Magyar Hangnál valaki, aki Oroszország pártját fogja. Az erre adott válaszból derült ki a munkapcsolat vége. Az olvasó a levelezés során, még mielőtt megtudta volna, hogy Stier távozott a stábból, azt írta, hogy visszavonja a támogatását a Magyar Hangnak, amiért egy ilyen munkatárssal dolgoznak együtt.

Egy másik olvasónk egy március 10-i, a Magyar Hang oldalán közölt Facebook-bejegyzésre is felhívta a figyelmünket, ami alatt több olvasó hozzászólásként reklamált Stier Gábor jelenléte miatt a lapnál – majd válaszul a főszerkesztő nekik is megírta, hogy néhány napja már nem dolgoznak együtt Stier Gáborral.

A szerkesztőségnek e-mailt is író személynél egyrészt az verte ki a biztosítékot, hogy az ATV Csatt című vitaműsorában Stier Nógrádi György, az ismert kormányközeli, a régi Index által korábban szélhámosnak bemutatott biztonságpolitikai szakértő oldalán meglehetősen elfogult volt Oroszország irányába, Putyin oldalára állt. A két vendéggel szemben egyébként az asztalnál Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, valamint Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója ült. Az olvasó szóvá tette azt is, hogy nem csak az ATV vendégeként állt Oroszország pártjára, hiszen Stier a Magyar Hanggal párhuzamosan az oroszbarát moszkvater.com alapító-főszerkesztője is.

Belenézett Putyin szemébe és látta, hogy őszinte

Stier Gábortól valóban nem új fejlemény, hogy Vlagyimir Putyin és kormánya oldalára áll. 2014-ben például a 444 figyelmét is felkeltette, amikor a Magyar Nemzetben egy publicisztikában Stier azt bizonygatta, hogy Magyarország igenis előnyös hosszútávú szerződést kötött Oroszországgal a Paks2 beruházás ügyében, hiszen néhány évvel korábban Stier belenézett Putyin szemébe és ez meggyőzte őt, hogy őszinte.

„Jó három éve volt, amikor a Valdaj Klub ülésén Vlagyimir Putyin csak úgy jobbra nézve, s a szemével csippentve annyit mondott, hogy minden rendben lesz. (…) Néztem a szemébe, s láttam, hogy mindezt őszintén gondolja, s Magyarország ebből igazán nyerhet” – vetette papírra a Magyar Nemzet munkatársaként Stier Gábor.

Orbán Viktor háborúpártisággal vádolta meg a „baloldali” sajtót, ami szerinte azért van így, mert külföldről finanszírozzák

Visszaengedi a BBC a politikai okokból letiltott sztárműsorvezetőt, aki örül, hogy az Egyesült Királyság többnyire toleráns, vendégszerető emberek hazája

Neizer Anita lett a G7.hu kiadójának új vezérigazgatója

Pár nap különbséggel két magyar hírportál is megszüntette a kommentelés lehetőségét

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: Stier Gábor az ATV Csatt című vitaműsorában Nógrádi György kormánypárti szakértő mellett. Fotó: adáskép / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások