fbpx
Kommentelés megszűntetve.

Pár nap különbséggel két magyar hírportál is megszüntette a kommentelés lehetőségét

Úgy tudjuk, részben egy eldurvult kommentháború vezetett ide.

Március elején előbb a 444, majd a hvg.hu is bejelentette, hogy megszűnik oldalukon a hozzászólási lehetőség.

A 444 lépett először. Moderátoraik azt írták, hogy

„közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg”.

A közösségépítés más útjai

Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy a jövőben „a közösségépítés más útjait támogatják”, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetik.

Alternatívaként a 444 „Közösség” és „Belső kör” támogatói csomaggal rendelkező előfizetőinek nyitva áll a lehetőség a zárt Facebook-csoportjukba való belépésre, ahol hozzászólhatnak a cikkekhez, valamint kérdezhetnek is a szerzőktől.

Megszűnik a kommentelés a 444-en from hungary

Pár napra rá Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő azt írta a HVG hasonló lépését bejelentő bejegyzésében, hogy időszerűnek látják moderálási gyakorlatuk felülvizsgálatát, ezért március 8-tól „átmenetileg” felfüggesztik a hvg.hu és a hvg360 oldalon a cikkek alatti kommentelés lehetőségét.

A lap az olvasóinak – a 444-hez hasonlóan – a Facebookon történő hozzászólás lehetőségét ajánlja.

A Media1 úgy tudja, egy eldurvult kommentháború áll a HVG döntésének hátterében.

Exodus

A 444 törzskommentelői egy még 2021 második felében saját maguk által létrehozott, a szerkesztőségtől függetlenül működő oldalon, a 444hsz.com-on gyülekeznek, ahol megteremtették maguknak a lehetőséget, hogy kommentelni tudjanak nem csak a 444  és más médiumok cikkeihez, hanem más online írásokhoz is, azonban a HVG-s írások esetében kommentálni itt sem lehet.

A 444hsz egyik illetékese, nerblock feladónévről érkező emailjében azt írta a Media1-nek hírünk megjelenése után, hogy eleinte a hvg.hu cikkei is kommentálhatók voltak az oldalukon, azonban 2022. augusztus óta ezt nem lehet megtenni, mivel a HVG szerzői jogi problémára hivatkozva ezt megtiltottta a 444hsz számára.  „Mi annak ellenére is eleget tettünk az anyagaik eltávolítására irányuló kérésnek (fenyegetésnek), hogy semmilyen jogalapjuk nem volt erre. Emiatt a – véleményünk szerint – rövidlátó és meglehetősen arrogáns hozzáállás miatt a hozzánk átvándorolt kommentelőik most más oldalak cikkeit olvassák és kommentelik (például a media1-et)”.

 

Mint azt a Media1 korábban megírta, a közmédia a YouTube-videóihoz való hozzászólás lehetőségét szüntette meg, ők azonban nem szolgáltak magyarázattal a történtekre, amikor ennek okáról kérdeztük az MTVA sajtóosztályát.

Tilos kommentálni a közmédia videóit

Magyarok a tulajdonosai a HVG Kiadó hollandiai bejegyzésű anyavállalatának – félrevezető információk a Fidesz-közeli sajtóban

Bocsánatot kért a 444-től a miniszterelnök sajtófőnöke – arra nincs válasz, a Media1-et miért nem engedték be a Kormányinfóra

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Kommentelés megszűntetve. Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások