fbpx
Budapest, 2023. február 6. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Közmédia Év Embere 2022 Díj ünnepélyes átadásán a Magyar Zene Házában 2023. február 6-án. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA által 2020-ban létrehozott Közmédia Év Embere 2022 Díjat a magyar kulturális életre gyakorolt korszakalkotó munkássága elismeréseként ítélték oda 2022 decemberben Fudzsimoto Szú japán építésznek, a Magyar Zene Háza tervezőjének.

Az MTVA hírhamisító vezérigazgatója úgy tájékoztatta az Európai Bizottságot, hogy a közmédia működése kiegyensúlyozott

Kiegyensúlyozottan, a szakmai előírásoknak és a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelve működik a magyar közmédia – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója az Európai Bizottság (EB) delegáltjait a 2023. évi jogállamisági jelentés elkészítése céljából folytatott konzultáción.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Az MTVA az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról tájékoztatta az Európai Bizottság illetékeseit Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Az MTVA vezetője a megbeszélés során hangsúlyozta az MTVA Etikai Kódexében, valamint a Médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit – írták.

Papp Dániel emlékeztetett rá, hogy a közmédia – ahogy azt már korábbi választások előtt – a 2022-es országgyűlési választásokat megelőzően is „létrehozta a Közmédia Választási Irodát (KVI) biztosítva, hogy a közmédia valamennyi médiatartalom-szolgáltatása – nem csak a kampány, hanem a választások ideje alatt is – megfeleljen a Közszolgálati Kódex előírásainak és a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek”.

„Az MTVA vezetője leszögezte, hogy noha a magyarországi ellenzéki pártok a rágalomtól és a hazugságoktól sem elriadva próbálják a közmédiát politikai színtérre rángatni, statisztikailag alátámasztott, hogy a közmédia valamennyi parlamenti pártnak biztosítja a megjelenés lehetőségét. A választási kampány során bírálataik ellenére még a törvény biztosította lehetőséggel sem éltek”

– írták. Az MTVA közlése szerint Papp Dániel arról is tájékoztatta a bizottság delegáltjait, hogy a választási kampány időszakában egyetlen panasszal vagy kiegyensúlyozatlansági kifogással kapcsolatban sem marasztalták el a közmédiát. Kifogások alapján a panaszosok később sem indítottak hatósági eljárást, egyetlen ügy került csupán a Nemzeti Választási Bizottság elé, amelyben a hatóság végül a közmédiának adott igazat – írták.

Az MTVA tájékoztatása szerint Papp Dániel arra is rámutatott, hogy

„nap mint nap tetten érhető, hogy a baloldali pártok képviselői a rendszeres meghívás ellenére kampányszerűen távol maradnak a televízió- és rádióműsorokból, bojkottjukkal a közmédia hitelességét és pártatlanságát igyekeznek aláaknázni”.

„Papp Dániel a jogállamisági jelentés elkészítésében érintett bizottsági delegáltakkal folytatott konzultáció során is hangsúlyozta: a magyar közmédia működésének alapvetése, hogy a műsorgyártás folyamatára a politikának nem lehet befolyása” – írta az MTVA.

Most, hogy az újabb kétharmad miatt már alig van tétje, és a kormány pénzt szeretne az EU-tól, elkezdte látványosan meghívni a műsoraiba az ellenzéki pártokat a közmédia

A kétfarkúak megfejteni vélik az MTVA ellenzéki meghívási matekját

Hadházy: El kellene fogadni a közmédia felkéréseit!

Elégedetlen a magyar médiahelyzettel az EBESZ médiaszabadság-képviselője a budapesti látogatása után

A közmédia bepanaszolja az ellenzéket a Médiatanácsnál és a Nemzeti Választási Bizottságnál

A TASZ bepanaszolta a TV2 Orbán Viktor mellett kiálló videóját a Nemzeti Választási Bizottságnál

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Budapest, 2023. február 6. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Közmédia Év Embere 2022 Díj ünnepélyes átadásán a Magyar Zene Házában 2023. február 6-án. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA által 2020-ban létrehozott Közmédia Év Embere 2022 Díjat a magyar kulturális életre gyakorolt korszakalkotó munkássága elismeréseként ítélték oda 2022 decemberben Fudzsimoto Szú japán építésznek, a Magyar Zene Háza tervezőjének. MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások