fbpx
Hajdú Péter (b.) a PartizánPOP c. műsorban. Forrás: Youtube.

Hajdú Péter szerint azonos mértékű a köztévé politikai befolyásoltsága most, mint 2010 előtt

A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója-e, és nem találta problémásnak a csatorna működését.

Hajdú Péter showman, a TV2 elnöki tanácsadója volt Gulyás Márton vendége a PartizánPOP hétfő esti adásában, ahol a magyar média számos kérdése mellett szóba kerültek a Hajdút ért bírálatok illetve a tévés politikai kapcsolatai is, és szóba került az is, amiről már pár napja beszámoltunk, mi szerint még idén visszatér a Frizbi, méghozzá YouTube-műsorként.

A közel kétórás interjút a 24.hu szemlézte. A beszélgetésben felmerült például, hogy Hajdú az akkori élettársával, Tornóczky Anitával közösen készítette a Névshowr című műsort a köztévén, noha utóbbi az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter nevelt lánya volt. Amikor erről kérdezték, Hajdú ezt válaszolta:

„Medgyessy Péternek én még azt sem szégyellném, ha lekötelezettje lennék” .

Hajdú arra is hivatkozott, hogy a Névshowr a köztévé legnézettebb műsora volt akkoriban.

Arra a kérdésre, hogy miért volt kevésbé favorizált Medgyessy bukása után, Hajdú az alábbit válaszolta:

„Medgyessy alatt folyamatosan b.sztatott minket az SZDSZ. (…) Miután a Medgyessy lemondott, utána nyilvánvaló volt, hogy minket ki fognak rakni. Mindkettőnket borzasztóan megaláztak, az Anitát is, meg engem is.”

Gulyás azt is kérdezte Hajdútól, mitől lehet, hogy bár számos kritikát elolvasott Hajdú műsorairól, egyetlen elismerőt sem sikerült találnia:

„Kit érdekel, hogy mit írt rólam X vagy Y? Én soha nem az entellektüeleknek akartam megfelelni, mindig a magam útját jártam” – válaszolta Hajdú, aki többször is elmondta ezt az alapállását: „Engem az értelmiség mindig rugdalt. Én mainstream vagyok, egy lakótelepi gyerek vagyok, engem ezzel azonosítsanak!”

Szóba kerültek aztán azok az interjúk is, amikor Hajdú beteg gyerekeket vagy más, tragikus élethelyzetben lévő embereket mutatott be műsoraiban. Hajdú szerint a Puzsér Róbert által generált hangulat miatt döntött úgy, hogy nem mutat be több ilyen vendéget a Frizbiben, bár szerinte rendben volt a kérdéses anyag, mert a kérdéses műsor segítségével megoldódtak az anyagi problémái. Ő azonban intellektuálisabb körökben mindig magyarázkodásra kényszerült, ezért állt le a műfajjal.

Az Orbán-interjúkról

Gulyás Márton a Frizbiben 2008 és 2012 között évente készült Orbán Viktor-interjúkról is megkérdezte, hogy nem érzi-e túl barátságos hangvételű beszélgetéseknek azokat. Szerinte ő nem politikai újságíró, hanem ezek elsősorban bulvárinterjúk, és ilyeneket készített Medgyessyvel és Gyurcsány Ferenccel is.

Amikor Gulyás szembesítette azzal, hogy Gyurcsányt kérdezte a választási ígéretek be nem tartásáról és egyéb, számára kellemetlen témáról is, Orbánnal pedig barátságosabb hangvételű beszélgetéseket készített, Hajdú erre azt válaszolta, szerinte nem csak szeriőz interjúkat kell készíteni. Arra a kérdésre, hogy Orbán 2012 óta miért nem ad interjút neki, Hajdú elmondta, hogy azt szerette volna, ha a miniszterelnök elmegy az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorába, de a Frizbibe már nem is hívták Orbánt.

A TV2-ről

Amikor Hajdú a TV2-t hozta fel példaként arra az állítására, hogy még mostanában is készülnek tévéinterjúk Orbánnal, a producer vitába szállt Gulyással arról, hogy a TV2 tényleg a Fidesz televíziója-e, és a TV2 működését sem találta problémásnak:

„Szerinted kifogásolható a TV2 szakmai színvonala? Én úgy tudom, hogy a TV2 hírműsora piacvezető, a Sztárban sztár piacvezető, a Mokka piacvezető, mi a baj?”

Mire Gulyás szembesítette a TV2 számos elvesztett perével, azt mondta, nem elég tájékozott, nem olvasta ezeket a cikkeket, de nem érzi, hogy az előző kormányok alatt jobb lett volna a helyzet: „Én tudom, hogy mi folyt 2010 előtt a Magyar Televízióban, és szeretném zárójelben megjegyezni, hogy a legnépszerűbb műsor vezetőit rúgták ki, mert a Medgyessyhez kötötték.”

És arra a kérdésre, hogy azonos mértékű-e a köztévé politikai befolyásoltsága most, mint 2010 előtt, Hajdú azt válaszolta: „abszolút”. Később Hajdú felidézte, hogy jelenleg Vaszily Miklós TV2 elnök tanácsadójaként dolgozik.

Az interjúnak az adott apropót, hogy mint azt a Media1 is megírta, a műsorban jelentette be Hajdú Péter, hogy a YouTube-on újraindítja a Frizbit.

A YouTube-on tér vissza Hajdú Péter – VIDEÓ

Hivatalos: Hajdú Péter elnöki tanácsadó lesz a TV2 Csoportnál a Life TV-től és az Ozone-tól való elbocsátása után

Hajdú Péter felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a jelentős összegű áfacsalást

További hírek érhetők el a Media1-en.

 

 

Borítókép: Hajdú Péter (b.) a PartizánPOP c. műsorban. Forrás: Youtube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások