fbpx
Zsohár Melinda (nem) nyilatkozik az RTL Klubnak

Kitüntette Mészáros Lőrinc sajtósát Bicske fideszes önkormányzata

„Kiemelkedő munkájáért” a Bicskéért Elismerő Oklevél elnevezésű kitüntetést adományozta október 23. alkalmából Zsohár Melinda számára a bicskei fideszes vezetésű önkormányzat. A kitüntetés átadásról, illetve átvételéről maga a kitüntetett, azaz Zsohár Melinda tudósította a Fejér Megyei Hírlap olvasóit.

„Bicskéért elismerő oklevelet adott át Bálint Istvánné polgármester és Csörgöl Ákos alpolgármester […] Zsohár Melindának, a Fejér Megyei Hírlap újságírójának, aki Bicske és környékéről tudósítja a megyei olvasókat több évtizede” – jelent meg a Fejér Megyei Hírlapban Zsohár Melindáról Zsohár Melinda írása, aki hozzátette: „E sorok írója nem tudott a megtisztelő kitüntetésről, így a rend szerint, tudósítóként, megírta az ünnepség alkalmával történteket. Köszönettel Bicske és az »anyalapja« iránt”. A kitüntetésről szóló hírre a Fejér Megyei Hírlapban a Hang.hu figyelt fel elsőként.

A Fejér Megyei Hírlap mint az összes többi megyei napilap is, a közel félezer médiamárkával rendelkező KESMA-s Mediaworkshöz, a kormánypárti médiaóriáshoz tartozik.

A hang.hu felidézte: Zsohár Melindát akkor ismerhette meg az országos közvélemény, amikor 2016-ban Mészáros Lőrinc sajtósaként nyilatkozott több médiumnak, köztük az RTL Klubnak. A csatorna akkor a TAO-pénzekről próbálta kérdezni Zsohárt mint a milliárdos vállalkozó szóvivőjét, ám a nő azt közölte a tévé riporterével, hogy Mészáros azért nem hajlandó nyilatkozni, mert az RTL politikai műsorokat is készít, majd boldog karácsonyt kívánt. Zsohár egyébként később, 2017-ben is Mészáros Lőrinc sajtósaként nyilatkozott.

Egyszerre volt Mészáros Lőrinc sajtósa és tudósító

Később kiderült, Zsohár úgy volt Mészáros sajtósa, hogy közben feladata volt a megyei lapban Mészáros Lőrinc tevékenysége kapcsán elfogulatlan és kiegyensúlyozott cikkeket közölni. Bár a Zsohárról készült Wikipédia-szócikk úgy fogalmaz, hogy „a rendszerváltás után majd egy évtizedig elsősorban politikai újságírással foglalkozott a Fejér Megyei Hírlapnál”, valójában Zsohár Melinda már a rendszerváltás előtt is írt a megyei lapba, amely akkor az állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt Fejér megyei pártbizottságának valamint a megyei tanácsnak volt a napilapja – tette hozzá a Magyar Hang portálja.

Az idén, az 1956. évi forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító nemzeti ünnepen átnyújtott kitüntetés kapcsán az átadó, Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné ezekkel a szavakkal méltatta Zsohárt: „Melinda kedves és meleghangú írásait sokan olvassák a Fejér Megyei Hírlapban”.

A polgármester és a sajtós-tudósító ugyanott volt igazgatósági tag

A bicskei polgármester, Bálint Istvánné és Zsohár ismeretsége egyébként régre nyúlik vissza, hiszen korábban mindketten igazgatósági tagok voltak a Mészáros érdekeltségei közé tartozó Echo TV-ben. Amikor közel két éve Bálint Istvánné polgármester a kormányzati koronavírus-tiltások idején illegális újévi koncertet és politikai évértékelőt szervezett, amiért később meg is büntette a rendőrség, a Fejér Megyei Hírlap kármentésnek tűnő cikket közölt Zsohár tollából, melyben úgy mentegette a most őt kitüntető városvezetőt, egykori igazgatósági tagtársát, hogy „a Hősök terén is alig maroknyian álldogáltak, az arra járók a másik oldali járdán időztek kis ideig”.

A Fejér megyei településen egyébként október 23-án Németh Balázs, az M1 volt hírolvasója volt a meghívott szónok, akit annak ellenére újságíróként tüntettek fel a programban, hogy az MTVA-tól távozott és jelenleg egy állami vállalat vezérigazgatójaként tevékenykedik.

További hírek találhatók a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Zsohár Melinda mint Mészáros Lőrinc sajtósa (nem) nyilatkozik az RTL Klubnak.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások