fbpx
Németh Balázs, az M1 műsorvezetője.

Németh Balázs 8 milliós végkielégítést kapott a közmédiától a saját maga által kezdeményezett távozása után

Kiderült az is, hogy volt olyan hónap, amikor az M1 képernyőse bruttó bére meghaladta a 4 millió forintot.

Mint a Media1 megírta, augusztusban, saját kérésére távozott a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője. Ezt követően lapunk arról is írt, hogy a Németh Zsolt hírigazgató (Pitbull) és Németh Balázs műsorvezető közötti különféle ellentétek és az ebből adódó feszültségek, surlódások vezettek el oda, hogy a műsorvezető új álláslehetőségek után kezdett nézelődni, majd kezdeményezte a távozását, hogy elfogadhassa a jövő évi atlétikai vb-t lebonyolító állami cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztját.

Időközben a hvg.hu rákérdezett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) arra, hogy mennyi pénzt kapott Németh Balázs a távozásakor végkielégítésként vagy más jogcímen. A portál arra is kíváncsi volt, hogy mennyit keresett a műsorvezető az utóbbi egy évben. Az MTVA ezután a 15 napos törvényi határidőt kivárva teljesítette a közérdekű adatigénylést.

Ebből kiderült:

„a törvény által előírt juttatásokon túl Németh Balázs, az M1 Híradójának korábbi műsorvezetője távozásakor négyhavi távolléti díjban – bruttó 8.014.000 forint – részesült”.

Németh Balázs, az MTVA / M1 Híradó műsorvezetője
Németh Balázs, az MTVA / M1 Híradó műsorvezetője. Fotó: MTI/Cseke Csilla

Még szeptemberre is kapott egy kis „aprót”

Az MTVA a portálnak adott válaszában részletesen kibontotta azt is, hogy mennyit keresett Németh az elmúlt egy évben.

A műsorvezetőnek 2021 szeptemberében, októberében és novemberében egységesen bruttó 1.863.500 forint volt a juttatása, decemberben viszont egy kicsit többet vihetett haza: 1.886.057 forintot. Idén januárban ismét 1.863.500 forint volt a bére, februártól azonban már végig stabilan kétmillió forintot kapott, áprilisban pedig több mint négymilliót:

  • februárban 2.003.500 forintot,
  • márciusban 2.143.500 forintot,
  • áprilisban 4.007.000 forintot,
  • májusban 2.003.500 forintot,
  • júniusban 2.003.500 forintot,
  • júliusban 2.003.500 forintot,
  • augusztusban pedig szintén 2.003.500 forintot keresett.

Sőt, egy keveset még szeptemberre is kapott Németh a közmédiától: 91.068 forintot.

A hvg.hu a Budapest 2023 Nonprofit Zrt.-nek is küldött egy közadatigénylést szeptember 14-én, hogy megtudják, ott mennyit keres Németh Balázs, ám egyelőre nem kaptak választ a volt műsorvezető vezette cégtől.

Visszatér az M4 Sportra az érzéketlen kommentátor, aki egy játékos szívmegállása után felháborodott, amiért szünetelt a meccs

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Németh Balázs, az M1 műsorvezetője. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások