fbpx
Anton Kraszovszkij, az orosz állami RT (Russia Today) műsorvezetője.

Menesztik az orosz tévést, aki az RT adásában ukrán gyerekek vízbe fojtásáról vágyakozott

Az RT főszerkesztője vadnak és undorítónak minősítette, amiket az orosz állami tévé műsorvezetője mondott, ezért beszüntetik vele a közös munkát.

A Media1 is beszámolt arról korábban, hogy Anton Kraszovszkij, az orosz állami RT (Russia Today) tévécsatorna műsorvezetője arról elmélkedett az egyik műsorban, hogy „egy erős sodrású folyóba kellett volna dobni” azokat az ukrán gyerekeket, akik a Szovjetunió idején az oroszokat megszállóknak látták.

A szélsőséges műsorvezető kijelentette, hogy

„A Tysna folyóba kellett volna nekik megfulladniuk. Csak fojtották volna vízbe azokat a gyerekeket, fulladtak volna meg.”

Alternatív megoldásként azt is felvázolta, hogy egy kunyhóba kellett volna zárni a gyerekeket, majd felgyújtani. A közösségi médiában terjedő videók szerint Kraszovszkij azon is nevetgélt, hogy a megszálló orosz katonák idős ukrán nőket erőszakoltak meg.

Ukrajna ezek után az EU-ban egyébként február óta már tilalom alá eső RT tévécsatorna globális betiltását követelte, valamint jelezték, hogy bíróság elé állíttatnák népirtásra buzdítás miatt a tévést.

Ebben az ügyben érkezett most friss fejleményről hír: kiderült ugyanis, hogy Anton Kraszovszkijt kirúgták az RT-től. A 444 szerint Margarita Szimonyan, az RT főszerkesztője Telegram-posztban ítélte el Kraszovszkij megjegyzéseit, mondván, azok „vadak és undorítóak”. A bejegyzésben a főszerkesztő azt írta:

„egyelőre leállítom az együttműködésünket, mert sem én, sem az RT stábjának többi tagja nem engedheti meg magának, hogy bárki azt gondolja, képesek lennénk ilyen dolgokra”.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Anton Kraszovszkij, az orosz állami RT (Russia Today) műsorvezetője. Fotó: Julia Davis / Twitter (adáskép).

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások