fbpx
Anton Kraszovszkij, az orosz állami RT (Russia Today) műsorvezetője.

Az orosz RT televízió egyik műsorvezetője ukrán gyerekek vízbe fojtásáról beszélt az állami tévé adásában

Ukrajna külügyminisztere népirtásra buzdításnak nevezte az esetet, és jelezte, bíróság elé állítanák a műsorvezetőt. Nem ez volt az egyetlen szélsőséges kijelentése az orosz tévésnek. Ukrajna az RT globális betiltását követeli a történtek után.

Az orosz állami RT (Russia Today) egyik műsorvezetője arról értekezett egy műsorban, hogy „egy erős sodrású folyóba kellett volna dobni” azokat az ukrán gyerekeket, akik a Szovjetunió alatt az oroszokat megszállóknak látták – írta a Reuters hírügynökség nyomán a 444.

Anton Kraszovszkij háborúpárti műsorvezető Szergej Lukjanenko orosz tudományos-fantasztikus író beszámolójára reagált, amely arról szólt, hogy amikor először járt Ukrajnában az 1980-as években, a gyerekek azt mondták neki, hogy jobban élnének, ha Oroszország nem szállta volna meg a hazájukat.

„A Tysna folyóba kellett volna nekik megfulladniuk. Csak fojtották volna vízbe azokat a gyerekeket, fulladtak volna meg”

– mondta a műsorvezető, aki nem kicsit ragadtatta el magát, ugyanis alternatív megoldásként azt is felvázolta, hogy egy kunyhóba kellett volna zárni a gyerekeket, majd felgyújtani. A közösségi médiában terjedő videók szerint Kraszovszkij azon is nevetgélt, hogy a megszálló orosz katonák idős ukrán nőket erőszakoltak meg.

Az RT globális betiltását követelik az ukránok

Az esetet Ukrajna sem hagyta szó nélkül. Népirtásra való buzdításnak nevezték az RT műsorvezetőjének szélsőséges szavait, és azt követelték, hogy globálisan tiltsák be az RT sugárzását.

„Azoknak a kormányoknak, amelyek még mindig nem tiltották be az RT-t, meg kell nézniük ezt az adásrészletet”

– mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy Twitter-bejegyzésében. Hozzátette: az RT műsorvezetőjét népirtásra buzdítás miatt bíróság elé fogják állítani.

Az RT adását az Európai Unió területén márciusban betiltották, válaszul arra, hogy február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Frissítés 2022.10.25. 09:25

Az RT főszerkesztője bejelentette, hogy menesztik a tévést, részletek erről különálló hírünkben olvashatók.

Menesztik az orosz tévést, aki az RT adásában ukrán gyerekek vízbe fojtásáról vágyakozott

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Anton Kraszovszkij, az orosz állami RT (Russia Today) műsorvezetője. Fotó: Julia Davis / Twitter (adáskép).
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások