fbpx
Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal

Állami kézbe kerül a Nemzeti Sport a Mészáros Lőrinc-közeli KESMA-tól

 Szombattól a Nemzeti Sport az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség tulajdonába kerül – közölte az MTI.

Az MTI-n megjelent tájékoztatás szerint az adásvétellel az ügynökség célja az értékmegőrzés mellett a Nemzeti Sport közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

„A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot.”

A közlemény kiemelte: ennek köszönhetően „továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja”.

A Nemzeti Sport kiadója az elmúlt néhány évben a kormánypárti (Mészáros Lőrinc-közeli) Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. volt.

Az az MTI híréből nem derül ki, hogy az állami ügynökség, a Nemzeti Sportügynökség mekkora összeget fizet a Nemzeti Sport jogaiért, illetve mekkora összeget emészt majd fel a fenntartása a következő években.

A Nemzeti Sport Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc napilapja – ismert, hogy ezzel kezdi a napot. A Nemzeti Sportot eddig kiadó Mediaworks pénzügyi gondokkal küzd, jelentős költségvágó intézkedéseket hajt végre. A cég arra  hivatkozott korábban, amikor nyomdái közül is bezárt néhányat, hogy pénzügyi problémáit a gazdasági környezet, a megdráguló papír- és nyomdai költségek és a magas infláció okozzák.

Úgy elszabadult az infláció, hogy nyomdákat is bezár a fideszes médiahálózat, a Mediaworks Hungary

Frissítés

A 444 szerint 3 milliárd forint körüli összeget fizet az állam a zuhanó példányszámú újság jogaiért, erről részletesen itt olvashatnak.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal.  Fotó: Orbán Viktor Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások