fbpx
Vágvölgyi B. András

Visszahelyezik a leváltott Vágvölgyi B. András főszerkesztőt a ferencvárosi kerületi lap élére

A Media1 információi szerint a héten megjelenő 9 magazin legújabb lapszámát ismételten az a Vágvölgyi B. András készíti főszerkesztőként, akit még május végén, sokak, köztük Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester felháborodását is kiváltó körülmények között távolított el Budapest IX. kerületi önkormányzatának lapjától a helyi médiacég akkori, azóta menesztett ügyvezetője, Hagymási Zoltán.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

A Media1.hu információi szerint eldőlt, hogy a 9 magazin című kerületi lapot kiadó, a ferencvárosi önkormányzathoz tartozó kiadó augusztus végével kinevezett új ügyvezetője,  Bencsik Márta „rehabilitálja” Vágvölgyi B. Andrást, és ismét főszerkesztőnek nevezi ki őt.

Úgy tudjuk, hogy már a szeptember 21-én megjelenő 9 magazin tartalmait is Vágvölgyi B. András közreműködésével készítik el.

A Media1 telefonon érte el hétfő este a régi-új főszerkesztőt, aki érdeklődésünkre megerősítette, hogy a szerdán érkező lapszámot már az ő vezetésével készítették. Hozzátette, a munkaszerződése feltételeinek pontosítása, illetve a szerződés aláírása még folyamatban van.

Leváltástól visszahelyezésig – mozgalmas negyedév a ferencvárosi médiacégnél

Mint arról beszámoltunk, Vágvölgyi B. Andrást idén május végén bocsátotta el a 9 magazint kiadó cég akkori ügyvezetője, Hagymási Zoltán. Hagymásit ezt követően Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere élesen bírálta az elbocsátás miatt, és azt mondta, szerinte az ügyvezető csak ürügyet keresett Vágvölgyi B. András eltávolítására.

Baranyi azt feltételezte, Hagymási az elbocsátást a kerületi képviselők egy részének nyomására tehette, és ezt gyanút erősítette, hogy a képviselő-testület nem fogadta el a médiacég 2022-es üzleti tervét.

„Ferencvárosban most ugyanaz történik kicsiben, mint ami a Népszabadsággal, az Indexszel, korábban az Origóval történt meg nagyban”

– vélekedett a polgármester május végén, hangsúlyozva, hogy nem fogja hagyni a helyi sajtó eltiprását.

Hagymási a főszerkesztő elbocsátásakor arra hivatkozott, hogy Vágvölgyi B. András nem tartotta be a munkaszerződését és nem jelent meg a munkahelyén. Csakhogy Vágvölgyi szerint a COVID-világjárvány miatt távmunkában készült az újság akkoriban.

A főszerkesztőt leváltó ügyvezető belebukott Vágvölgyi elküldésébe

Később Hagymási Zoltánt, az ügyvezetőt leváltották. Ezután egy ideig úgy volt, hogy a DK-s szóvivő és egykori újságíró, Kálmán Olga férje, Hoffmann György adásrendező veszi át a médiacég irányítását, amit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő bírált, és Baranyi Kriszta ez ellen vétót emelt. Augusztusban végül kinevezték a médiacég élére Bencsik Márta médiajogászt, újságírót ügyvezetőnek, aki addig a médiacég felügyelőbizottsági elnöke volt.

Vágvölgyi B. András, aki most hosszú kényszerszünet után visszaveszi a 9 magazin irányítását, a 9 magazin (illetve annak kerületi elődje, a Ferencváros újság) előtt a Magyar Narancs című újságnak volt az alapító-főszerkesztője. Néhány éve pályázati úton találták meg őt a feladatkörre a kerületi laphoz.

Nyár eleji leváltásakor a 9 magazin teljes stábja kilátásba helyezte a távozását arra az esetre, ha Vágvölgyit nem helyezik vissza a főszerkesztői posztra.

Az ügy valamennyi előzményéről olvashatnak ide kattintva.

A Szabad Európához igazol a bezárt Azonnali főszerkesztője

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Vágvölgyi B. András. Fotó : eirodalom.ro
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások