fbpx
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án.

„Ugyanazt tudom papagájként ismételni” – mondta a Magyar Hangnak a kormányszóvivő arra a kérdésre, hogy miért nem engedik be a lapot a Kormányinfóra

A lap a kormányzati sajtótájékoztató előtt csípte el egy villáminterjú erejéig Szentkirályi Alexandrát, aki szokás szerint nem tudta elárulni, hogy ki a felelős a Magyar Hang kizárásáért.

Folytatódik a Magyar Hang kálváriája – ma, csütörtökön ismét Kormányinfót tartott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, melyen a lap rendre nem vehet részt.

A Magyar Hang az eseményt megelőzően a Miniszterelnökség előtt várta a két politikust, akik innen szoktak átsétálni a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai épületébe, ahol a Kormányinfó zajlik.

Ez az alig egy perces út az egyetlen lehetősége a Magyar Hangnak arra, hogy kérdezzen Szentkirályitól és Gulyástól.

A mai eseményen – már a sokadik alkalommal – Szentkirályitól próbálták megtudni, mi az oka a kitiltásuknak. Mint a lap írta: azért tőle, mert kormánybiztosként a vonatkozó kormányhatározat értelmében az ő feladata – lenne – a sajtóval való kapcsolattartás, illetve a kormányzati sajtótájékoztatók megszervezése. A lap közreadta a Szentkirályival lefolytatott beszélgetést is (ami videós formátumban ide kattintva tekinthető meg):

– Magyar Hang (MH): Kormányszóvivő asszony, továbbra sem tudunk bejutni a Kormányinfóra. Mi ennek az oka?
– Szentkirályi Alexandra (Sz. A.): Ugyanazt tudom papagájként ismételni, amit eddig, hogy nem hozzám tartozik a regisztráció.

MH: Kormánybiztosként ön ezért a területért a felelős
Sz. A: Igen, de…

MH: Akkor miért hárítja a felelősséget?
Sz. A.: Ne haragudjon, nem hárítom, hanem a Kormányzati Tájékoztatási Központ szervezi a Kormányinfókat, náluk kell regisztrálni.

MH.: Náluk regisztráltunk.
Sz. A.: Nálunk semmilyen email-cím nem fut be, nem hozzám tartoznak.

MH: Akkor kihez tartoznak személy szerint? Ki a felelős ezért?
Sz. A.:  Meg lehet nézni a kormányzati honlapokon, szerintem eléggé egyértelmű a kormányzati struktúra. Ezt a beszélgetést minden alkalommal lefolytatjuk.

MH: Ha annyira egyértelmű volna, akkor ön nyilvánvalóan tudna nevet mondani, ha akarna.
Sz. A.: Igen, de azt gondolom, hogy ön újságíró, tehát ön is utána tudna nézni.

MH: Ön nyilvánvalóan tehetne azért, hogy ott legyünk a Kormányinfón és mégsem tesz semmit. Miért?
Sz. A.: Még egyszer mondom, ugyanazt tudom elismételni önnek, amit az előbb elmondtam.

A Magyar Hang a fenti diskurzust követően Gulyás Gergelyt is megpróbálta szóra bírni, de a kancelláriaminiszter Szentkirályinál is rövidebben reagált…

Mint arról a Media1 beszámolt, júliusban már majdnem bejutott a lap az eseményre; akkor a kétkörös beléptetés második lépésénél bukott el a dolog. Az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva találja.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. szeptember 8-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások