fbpx
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én.

Kormányhatározat született Szentkirályi Alexandra új feladatairól

Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való kapcsolattartás és a kormányzati sajtótájékoztatók előkészítése mellett az országmárkázás kialakítása is. Szentkirályi Alexandra kormánybiztos férjének, a honvédelmi miniszterré kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristófnak egyébként reklámcége és úgynevezett tape delivery szolgáltatócége is van, amelyik az állam reklámköltéseiből is jelentős profitra tesz szert. A miniszter azt ígéri, hamarosan megválik üzleti érdekeltségeitől.

A Media1 a Magyar Közlöny legújabb, most megjelent lapszámában találta meg azt a tegnapi nappal meghozott, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott 1269/2022. számú kormányhatározatot, amiből kiderül, hogy Szentkirályi Alexandrát nevezi ki a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelős kormánybiztossá.

A kormánybiztos feladata lesz

  • a hazai tömegkommunikációs szervek és hírügynökségek tájékoztatása a kormány tevékenységéről,
  • a kapcsolattartás a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel,
  • továbbá neki kell gondoskodnia a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről.
  • Ugyancsak Szentkirályi Alexandra dolga, hogy előkészítse és megszervezze a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, gondoskodjon a közösségi médiában történő kormányzati kapcsolattartásról,
  • illetve országmárka-stratégiával összefüggő, különböző feladatokat is neki kell ellátnia, együttműködésben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ).

Ezek szerint a Kormányinfók előkészítése is Szentkirályi feladatkörébe tartozik, ami azért érdekes, mert az elmúlt időszakban számos alkalommal megakadályozta a kormány egyes médiumok, például a Magyar Hang részvételét a Kormányinfón, és nem mindenki előtt volt tiszta, hogy ez kinek a felelősségi körébe tartozik, sőt Szentkirályi azt mondta akkor a sokadjára kizárt Magyar Hang riporterének, hogy ez nem az ő hatásköre.

Szentkirályit feladatai ellátásában a Miniszterelnöki Kabinetirodán működő titkárság segíti, tevékenységét a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítja.

Szentkirályi Alexandra férje lett a honvédelmi miniszter, akinek médiás és reklámos cége is van

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, Szentkirályi Alexandra férje az a Szalay-Bobrovniczky Kristóf, akinek milliárdos forgalmat produkál a Honeycomb nevű cége abból, hogy ez a vállalkozás juttatja el a legtöbb hazai tévécsatorna számára a reklámozók reklámszpotjait úgynevezett tape delivery szolgáltatóként.  Amikor például a kormány a TV2-n szeretne elhelyezni reklámot, akkor a reklámszpot a csatornához történő eljuttatásáért Szentkirályi férjének cége szolgáltatási díjat kér el a reklámozótól, jelen példa esetében az államtól.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyébként néhány napja honvédelmi miniszter lett, és kinevezésekor azt állította, hogy hamarosan megválik céges érdekeltségeitől.

Ha a miniszter tartja a szavát, új kézbe kerülhet a Honeycomb, a Crealive Reklámügynökség és a VBPS

Mindebből az következik, hogy a Honeycomb cég mellett a Crealive Kft. nevű reklámügynökség és a VBPS Kft. nevű ingatlanforgalmazó cég is gazdát kell, hogy cseréljen. A honvédelmi miniszter egyébként ezeken keresztül tulajdonosa a Honeycombnak, de nemrég az is igazolta, hogy tulajdonos a Honeycombnál, hogy a Media1 a Honeycomb ügyvezetőjének küldött kérdéseire adott válaszait ő okézta le – ami egy feltehetőleg tévedésből nekünk is megküldött e-mailjéből derült ki. Utóbbiról itt érhető el részletes cikkünk.

Még több hír érhető el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon is és ott vagyunk Facebookon is.

Borító: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások