fbpx
A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában

Megint meghiúsult a 4iG egyik nagy hazai felvásárlási üzlete

Mégsem veszi meg az MVM Netet a 4iG, pedig korábban bejelentette, hogy így lesz.

Elállt az MVM Net megvásárlásáról kötött szerződéstől a 4iG / Antenna Hungária – közölte az előbbi vállalat mai, csütörtöki tájékoztatása nyomán a Privátbankár.

Az MVM Net cégért tavaly augusztusban jelentkezett be a 4iG, és novemberben le is zárult az adásvétel – a történet azonban nem, ugyanis idén februárban – utólag – olyan kérdéseket azonosítottak a tranzakció kapcsán a felek, amelyeket rendezni szükséges. Márciusban a HVG arról írt, hogy az üzlet megakadásában az is közrejátszhatott, hogy a Belügyminisztériumban, a titkosszolgálatoknál és a Pénzügyminisztériumban is veszélyesnek tartották, hogy az MVM Net – mely az államigazgatási hálózatok távközlési rendszerét is üzemelteti – magánkézbe kerüljön.

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója
Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. Fotó: 4iG

A 4iG mai, a Privátbankárhoz eljuttatott közleménye a következőképp fogalmazott:

„az MVM Energetikai Zártkörűen működő Részvénytársaság mint eladó és a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság mint vevő között 2021. év 08. hónap 04. napján az MVM Net Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei adásvétele tárgyában megkötött részvény adásvételi szerződés az AH mint vevő egyoldalú elállási jognyilatkozata okán megszűnt. (…)”

Szintén a Jászai Gellért vezette vállalattal kapcsolatos hír, hogy a 4iG múlt hétfőn bejelentette, hogy a Magyar Állammal közösen több mint 700 milliárd forintért felvásárolja a súlyosan veszteséges Vodafone Magyarországot. Az ügylet elviekben még szintén meghiúsulhat, de egyelőre nincs erre utaló jel.

Ismételten súlyosan veszteséges lett a Vodafone Magyarország, amelyet a Magyar Állam a 4iG-vel közösen felvásárol

A 4iG ügyletei kapcsán egyébként nem először fordul elő ilyesmi. Még 2019-ben a T-Systems Magyarországot is megvette volna a 4iG, de a bejelentés után végül az a trankció is dugába dőlt végül.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások