fbpx
A Telekom csoport székháza az Üllői úton Budapesten

Mégsem kerül a T-Systems Magyarország a 4iG-hez

A 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek a T-Systems Magyarország felvásárlására vonatkozó ügylettől, közölte az eladói oldal nevében a Magyar Telekom és a volt vevőjelölt, a 4iG kedden.

A 4iG és a Magyar Telekom közölte: tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról.

„Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést”

– mondta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója.

„A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Bízunk abban, hogy bevált stratégiánkkal és erős stratégiai partnerekkel – köztük a 4iG-vel – folytatni tudjuk fejlesztéseinket, tovább erősítjük piacvezető pozícióinkat és értéket teremtünk részvényeseink és az egész magyar társadalom számára” – mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója.

A 4iG-nek idén nyárig Mészáros Lőrinc Konzum nevű cége volt a többségi tulajdonosa, de még a most bejelentett ügyletet megelőzően, júniusban Jászai Gellért nevére került a 4iG többségi része.

Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!