fbpx
mobil bázisállomás, adótorony

Megakadt a 4iG nagy üzlete, az MVM NET felvásárlása

Olyan kérdéseket azonosítottak a tranzakció kapcsán a felek, amelyeket rendezni kell.

Mint arról a Media1 is beszámolt, 2021 novemberében zárult le az a tranzakciós folyamat, melynek során az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et. A cég neve is AH NET Távközlési Zrt.-re változott, és a továbbiakban az Antenna Hungária leányvállalataként működött.

Azonban a hvg.hu csütörtök délután a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján észrevett egy, az MVM Zrt. által jegyzett közleményt, mely arra enged következtetni, hogy hiba csúszott a műveletbe. Mint az MVM közleménye fogalmaz,

„az MVM NET Zrt. (jelenleg AH NET Zrt.) részvényeire vonatkozóan létrejött adásvételi szerződés zárását követően a felek utólag olyan kérdéseket azonosítottak, melyeket a jövőre nézve rendezni szükséges”.

Az AH NET honlapja.
Az AH NET honlapja. Fotó: ahnet.hu

A felek a probléma megoldásában érdekeltek: mint írták a BÉT honlapján lévő közleményben, február 2-án aláírtak egy olyan megállapodást, amelynek értelmében a „2021. november 17. napját megelőző állapotot állítják helyre”.

Hozzátették: „a felek határozott szándéka a tranzakcióval kapcsolatban felmerült kérdések mihamarabb történő végleges lezárása”.

Az MVM NET eladását 2021 augusztusában jelentették be. A céget felvásárló, állami Antenna Hungária kapcsán azóta kiderült, hogy az a Jászai Gellért (Mészáros Lőrinc volt üzlettársa) nevével fémjelzett 4iG többségi tulajdonába kerülhet – erről ide kattintva olvashatja a Media1 beszámolóját.

Frissítés: 14:45

Hírünk megjelenése után, péntek délután a BÉT honlapján a 4iG egy újabb közleményt tett közzé, melyet szó szerint idézünk:

„A 4iG Nyrt. (»4iG«) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG és az Antenna Hungária Zrt. (»AH«) tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter között 2021. szeptember 01. napján létrejött részvényjegyzési és apportálási megállapodásnak továbbra is része az AH és a MVM Zrt. között létrejött, az AH NET Zrt. (korábbi nevén MVM NET Zrt.) 100 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére irányuló Részvény Adásvételi Szerződés, amely a Magyar Állam hivatalos tájékoztatása alapján továbbra is érvényes és hatályos”.

Arról, hogy a DIGI-t is bekebelező 4iG hogyan terjeszkedik, nemrég Koi Tamással, a HWSW szakújságírójával beszélgettünk a Media1 podcastjában – a beszélgetés itt érhető el.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások