fbpx
Az Antenna Hungária karancsi adótornya.

Lezárult az adásvétel, az Antenna Hungáriáé az MVM NET

Már az új névre is fény derült.

Lezárult a tranzakciós folyamat, amelynek keretében az Antenna Hungária megvásárolta az MVM NET-et, amely ezentúl leányvállalatként, AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését – tájékoztatta a két társaság közös közleményben csütörtökön az MTI-t.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, augusztus elején született döntés arról, hogy az MVM Energetika Zrt. adásvétel útján átruházza az Antenna Hungária Zrt.-re az MVM NET Zrt.-ben lévő 100 százalékos részesedését.

A közlemény úgy fogalmaz: az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfóliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira. Az így kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása.

Az Antenna Hungária évtizedek óta szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary), illetve a most lezárult tranzakciós folyamat révén jelentős szerepet vállal a kritikus kormányzati távközlési infrastruktúra üzemeltetésében is – emlékeztettek a közleményben.

Még augusztus végén jelentették be, hogy a Jászai Gellért nevével fémjelzett 4iG lehet az Antenna Hungária többségi tulajdonosa – a Media1 erről szóló hírét ide kattintva olvashatja el.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: az Antenna Hungária karancsi adótornya. Fotó: Antenna Hungária
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások