fbpx
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án.

Palkovics László előállt egy új teóriával arról, hogy miért bocsátotta el az OMSZ vezetőit

A miniszter átalakítaná az Országos Meteorológiai Szolgálatot, és az új struktúrában nem kíván együttműködni a leváltott vezetőkkel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az elmúlt húsz évben információs szolgáltatóvá kezdett válni, háttérbe szorult a kutatás, amelyre Magyarország energetikai rendszerének átalakításakor nagy szükség van – mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén pénteken Szegeden. A miniszter szavairól az MTI számolt be, mely úgy tűnik, annak ellenére részt vehetett a rendezvényen, hogy onnan kizárták a sajtó munkatársait.

A miniszter azt javasolta, hogy az OMSZ-t alakítsák át Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá, növeljék munkatársai számát, alakítsák át az intézményrendszerét – ehhez 2027-ig kétmilliárd forintot biztosítanak.

Egy kérdésre válaszolva Palkovics hangsúlyozta, az OMSZ-t felügyelő miniszterként az új struktúrában nem kívánt együttműködni az augusztus 20. után menesztett két vezetővel, de ez – mint fogalmazott – nem zár ki semmi mást.

Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Palkovics hétfőn mentette fel azonnali hatállyal az OMSZ elnökét, Radics Kornéliát, valamint szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, majd a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) egy meteorológiai végzettséggel nem rendelkező gazdasági vezetőt, Hanyecz Lászlót nevezett ki az elnöki jogkör ideiglenes betöltésére.

Mint arról a Media1 beszámolt, Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője tegnap a HírTV-ben bírálta az OMSZ vezetőinek leváltását. Szintén tegnap történt, hogy 42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen álltak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért.

42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen állnak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért

Tiltakozik az M1 Híradó legújabb durva hírhamisítása ellen a MÚOSZ

Az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva érheti el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet monde az Airbus új gyulai gyárának átadásán 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások