fbpx
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Vezércikk című műsorában.

A HírTV-ben bírálta Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője az OMSZ-vezetők leváltását

Váratlan helyről, a jobboldalról érkezett bírálat Palkovics László miniszter irányába az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyében.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Bencsik András, a kormánypárti Demokrata hetilap főszerkesztője a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) televíziójában, a HírTV-ben szólalt meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetőinek hétfői elbocsátása kapcsán – vette észre a Telex.

„Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt”

– mondta Bencsik a Vezércikk című műsor csütörtöki adásában. A kormánypárti újságíró a műsorban élesen kritizálta Palkovics László technológiai és ipari miniszter eljárását, szerinte

„sajnos komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot”.

A Demokrata főszerkesztője kitért arra is, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) utólag megvizsgálja az OMSZ előrejelzéseit, és megállapítja, mennyire voltak tudományosan megalapozottak. Bencsiknek ez „a post mortem vizsgálat” „nem túlzottan rokonszenves”.

„Mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. (…) Ne legyen rá büszke, de van ilyen. (…) De hogy utólag megpróbálnak vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból”

– mondta Bencsik, akit a Vezércikk többi vendége emlékeztetett: a legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, az OMSZ augusztus 20-i előrejelzése csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban.

„Jó lett volna, ha a miniszter úr elmondja, hogy mik is azok a cseppek”

– reagált a főszerkesztő, aki végezetül azt is elmondta: ha Orbán Viktor nem nyaralt volna augusztus 20-án, hanem itthon van, talán máshogy történtek volna az események. A beszélgetés az alábbi videóban is megtekinthető:

Mint arról a Media1 beszámolt, tegnap 42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen állnak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért, akit azután váltottak le, hogy a kormánypárti médiumok össztűz alá vették őt.

42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen állnak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért

Az üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva olvashatja el.

Kiderült az is, hogy az OMSZ élére a minisztérium egy meteorológus végzettséggel nem rendelkező gazdasági embert nevezett ki.

Nincs meteorológus végzettsége az OMSZ új vezetőjének – „A Párt megszállja az időjárás-előrejelzést is” a DK szerint

Kizárták a sajtó munkatársait Palkovics László meteorológiai előadásáról

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Vezércikk című műsorában. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások