fbpx
Németh Balázs, az M1 Híradó műsorvezetője

Beismerte az MTVA, hogy távozik Németh Balázs, az M1 műsorvezetője, de az állami média szerint nem felmondott, hanem nem gördítettek akadályt az elé, hogy új kihívást fogadjon el máshol

Közleményben ismerte el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, hogy távozik az M1 tévécsatorna ismert képernyőse, Németh Balázs, ugyanakkor azt állítják, hogy a műsorvezető nem felmondott, ahogy azt forrásaink egybehangzóan állították, hanem új kihívásokra vágyott és az MTVA nem kívánt akadályt gördíteni az elé, hogy ezt elfogadja, ezért közös megegyezéssel elengedték a műsorvezetőt.

Az MTVA közleményében egyébként méltatja Németh Balázst, amiért az M1 2015-ben történt hírtelevízióvá alakítása óta meghatározó alakja volt a csatornának, és „a hírszolgáltatásban számos alkalommal bizonyította magas szintű szakmai hozzáértését”, amelynek elismeréseként 2021-ben átvehette a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat.

Az MTVA köszönetét fejezi ki Németh Balázsnak és elismerően szól Németh Balázs hírterületen végezett szerkesztői és műsorvezetői munkájáról, továbbá sok sikert kíván jövőbeni feladataihoz, az előtte álló kihívásokhoz.

Az ügy előzményeiről itt írtunk részletesen megemlítve, hogy Németh egy ideje már fontolgatta a távozását az állami intézménytől.

Saját kérésére távozik Németh Balázs, az M1 Híradó legismertebb műsorvezetője

Németh Balázs egyébként eredeti hírünk megjelenése után (de még az MTVA közleménye előtt) Facebook-falán tudatta követőtáborával, hogy a hír igaz a távozásáról, de sajnálja, hogy az információ nem az utolsó híradója után került nyilvánosságra.

Ha érdekli, mi áll a Németh Balázs által kezdeményezett távozás hátterében valójában, itt olvashat róla egy részletesebb cikket.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

További hírek

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások