fbpx
A Vodafone Magyarország üzlete a Duna Plázában

Eltűnhet a Vodafone kínálatából a Sport 1 és a TV Paprika, valamint több más népszerű tévécsatorna

Változnak a Vodafone Magyarország általános szerződéses feltételei, mivel meglehetősen bizonytalanná vált, hogy októbertől elérhető lesz-e az Extreme Sports Channel, az AMC, a CBS Reality, a Film Cafe, a Film Mania, a JimJam, a Minimax, a Spektrum, a Spektrum Home, a Sport1, a Sport2, és a TV Paprika.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

A Media1 értesülése szerint a Vodafone Magyarország arról értesíti ezekben a napokban az ügyfeleit e-mailben és számlalevélen, hogy bár tárgyalásokat folytat, egyelőre nem tudott megegyezni

 • az Extreme Sports Channel,
 • az AMC HD,
 • a CBS Reality,
 • a Film Cafe SD/HD,
 • a Film Mania SD/HD,
 • a JimJam,
 • a Minimax,
 • a Spektrum HD,
 • a Spektrum Home SD/HD,
 • a Sport1 HD,
 • a Sport2 HD és
 • a TV Paprika SD/HD

műsorcsatornák médiaszolgáltatójával az említett csatornák terjesztésére vonatkozó szerződés meghosszabbításáról, ezért az ÁSZF-ből és Kiemelt Üzleti ÁSZF-ből a Csatornakiosztás függelékből kivezetik az említett tévécsatornákat október elsejei hatállyal.

Hangsúlyozzák, hogy további tárgyalásokat folytatnak a médiaszolgáltatóval (ez az AMC Networks céget jelenti), de ha végül nem tudnak megegyezni, akkor a megegyezés hiánya miatt a csatornák a Vodafone televíziós kínálatából eltűnhetnek, és azokat hasonló tartalommal fogják helyettesíteni.

Arra a tájékoztatás nem tér ki, hogy ha a tárgyalások eredménytelenek lennének, akkor a nagyjából egy hónap múlva hatályba lépő változás esetén milyen tévécsatornák érkeznének az említett programok helyére:

azt írják, hogy a későbbiekben adnak erről tájékoztatást.

Akár az utolsó pillanatban is változhat a helyzet

Fontos azonban hozzátenni, hogy a kábelszolgáltatóknál (így a Vodafone-nál, a DIGI-nél és másoknál) az elmúlt években gyakran előfordult, hogy inkább bejelentették egy-egy csatorna lehetséges kivezetését a tárgyalások idejére, de azután a felek végül sokszor az utolsó pillanatban mégis megegyezésre jutottak. Ilyen történt idén áprilisban is, akkor a Viasat3, a Viasat6, az AXN és más csatornák esetében, szintén a Vodafone-nál.

Úgyhogy aki a fenti csatornákat szeretné továbbra is elérni, szeptember 30-án 23:59-ig még reménykedhet, hogy a Vodafone és az AMC Networks valahogy mégis tenyérbe csap, így elkerülhető lehet az október elsejei lekapcsolás.

A Vodafone-nal függ össze az a másik mai hír is, hogy a Vodafone Csoport kivonul Magyarországról, és magyarországi leányvállalatának eladására vonatkozó előzetes adásvételi szerződést kötöttek a kormányközeli 4iG csoporttal és a Magyar Állammal.  A tulajdonosváltás várhatóan az év végéig zárul majd, amennyiben a hatóságok erre engedélyt adnak, ezért a mostani tárgyalásokat az AMC Networksszel valószínűleg még a mostani cégcsoportnak kell lebonyolítania.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A Vodafone Magyarország üzlete a Duna Plázában. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások