fbpx
Az Index.hu interjújában az áll, hogy időszaki lap lesz a 168 Óra

Valótlanságot állított az Index a 168 Óra című hetilapról

Az Index egyik újságírója egy most megjelent interjú első, nyitó kérdésében azt állította tényként, hogy időszaki lappá alakult a 168 Óra. A Media1 megkérdezte az illetékesektől, van-e igazság a kijelentésben.

„Már nem jelenik meg nyomtatott formában a Magyar Hírlap, a Mediaworks több – köztük a Figyelő és a Világgazdaság – szerkesztőségét is leépítette, két nyomdát pedig bezárt, a 168 Óra időszaki lappá alakult át – ezt írta ma, hétfőn az Index.hu egy interjúban, melyet a bajban lévő Magyar Hang főszerkesztőjével, György Zsomborral készített. A kijelentést nem az interjúalany, hanem az interjút készítő újságíró, illetve az Index tette. Később az interjúban újra előkerül a 168 Óra egy másik kérdésben.

A Media1 ezek után megkérdezte Szombathy Pált, a 168 Óra nemrég kinevezett főszerkesztőjét, van-e igazság abban, amit az Index állít, hiszen épp a napokban tettünk közzé egy exkluzív nagy interjút a hetilap főszerkesztőjével, de ő egyetlen szóval sem említett ilyesmit, hogy az általa vezetett lap időszaki kiadvánnyá alakulna.

A168 Óra legutóbbi lapszáma egy újságosnál 2022.07.23-án
A168 Óra legutóbbi lapszáma egy újságosnál 2022.07.23-án. Fotó: Szalay Dániel / Media1

A 168 Óra főszerkesztője nem sokkal később azt jelezte vissza, hogy az Index interjújában szereplő kijelentés butaság, valótlanság. (Később Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója is ezt mondta érdeklődésünkre.) Marad tehát a 168 Óra ezután is hetilap.

Az Index nem először kerül furcsa helyzetbe mostanában a 168 Óra kapcsán. Amikor néhány hete Szombathy Pál lett a hetilap új főszerkesztője, az Index elhallgatta a főszerkesztő kinevezését, pedig Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője, aki a kinevezéssel kapcsolatos információk publikussá válásának napján ügyeletes szerkesztőként vitte a portált, nagyon is tudott a hírről, olyannyira, hogy a szerkesztőségben kommentálta, és késve bár, de gratulált is Szombathynak, aki egyébként 2020 végéig az Index.hu főszerkesztője volt. Később az Index egy névtelen szerzőtől származó cikkben, Index aláírással ellátva a 168 Óra és az új főszerkesztő nevének megemlítése nélkül azt írta, hogy nincs abban semmi furcsa, hogy ők nem számoltak be az új főszerkesztőről és helyetteséről: azzal magyarázták ezt, hogy azért nem tették, mert ez egy náluk kisebb lap.

Ha kíváncsi arra, mi várható valójában a 168 Óránál, ITT hallgathatja meg a Media1 interjúját Szombathy Pállal, a hetilap főszerkesztőjével.

Frissítés 19:41

Az Index (egyelőre helyreigazítás közlése és változtatás jelzése nélkül) hírünk megjelenése után átírta az interjúban lévő valótlan állítást, így most már csak arról írnak, hogy átalakult a lap, de olyasmit már nem állítanak, hogy megritkult a megjelenés hetiből időszakivá. Kíváncsian várjuk, hogy később egy helyreigazítással korrigálják-e a több órán át terjesztett dezinformációt.

Még több tartalom található a Media1-en.

Borító: Az Index.hu interjújában az áll, hogy időszaki lap lesz a 168 Óra
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások