fbpx
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szuperhősként, Vlagyimir Putyin bohócként ábrázolva a Neue Zürcher Zeitung cikkében.

Szivárványszínű bohócként ábrázolt Putyin miatt fenyeget perrel egy svájci lapot az orosz nagykövetség

Az orosz diplomaták szerint a kép felháborító és jogsértő.

A berni orosz nagykövetség jogi lépésekkel fenyegette meg a Neue Zürcher Zeitung szerkesztőségét azt követően, hogy a lap egyik képén bohócként ábrázolták Vlagyimir Putyin orosz elnököt – írta a Business Insider nyomán a 444.

A lap a „Szuperhősök és gazemberek között: A mémek hatalma az ukrajnai háborúban” címmel publikált írásában azzal foglalkozott, hogy a vírus módjára terjedő háborús fotók milyen szerepet játszottak az Oroszország ukrajnai inváziójáról zajló nemzetközi vitákban.

Az első képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szuperhősként volt látható, míg a mellette látható Putyint már bohócorral és színes arcfestéssel ábrázolták. A cikkről a Twitteren is megosztottak egy fotót:

Az illusztrációt az orosz nagykövetség politikai állásfoglalásként értelmezte. A szerkesztőséghez eljuttatott levélben a diplomaták felháborítónak találták a képet, és azzal érveltek, hogy a szólásszabadság nem mentség „sértések és hamis képek” közzétételére.

Külön sérelmezték a szivárványszíneket az orosz elnök arcán.

Emellett még azt is szóvá tették, hogy Putyint a cikkben háborús bűnösként ábrázolták, és végül a svájci rágalmazási törvényekre hivatkoztak a diplomaták. Mint írták: a tisztviselők „fenntartják a jogot… arra, hogy a svájci bűnüldöző szervekhez forduljanak”.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szuperhősként, Vlagyimir Putyin bohócként ábrázolva a Neue Zürcher Zeitung cikkében. Fotó: Twitter
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások