fbpx
Twitter.

Két csúcsvezető is távozik a Twittertől és létszámstop is életbe lépett

Távozik a Twittertől Kayvon Beykpour ügyvezető igazgató és Bruce Falck bevételekért felelős igazgató. Parag Agrawal, a platform vezérigazgatója létszámstopot is bejelentett.

Erről a The New York Times nyomán a Telex ír. Az amerikai lap a Twitter belső levelezése nyomán számolt be a távozásokról.

A távozó ügyvezető igazgatót Jay Sullivan váltja, aki ideiglenesen kinevezett fogyasztói termékekért felelős igazgató a közösségi platformnál.

Parag Agrawal vezérigazgató a munkavállalóknak kiküldött memójában a döntést azzal indokolta, hogy „nagyon fontos, hogy a megfelelő időben megfelelő vezetőink legyenek”. Szerinte Jay Suulivan olyan típusú vezető, akire a Twitternek most szüksége van.

A vezérigazgató a létszámstop kapcsán azt hangsúlyozta, hogy ez nem jelent leépítéseket.

Nem akart távozni az ügyvezető

Kayvon Beykpour egy Twitter-posztjában úgy fogalmazott, nem így szeretett volna hét év után távozni a cégtől, és nem is a saját döntése volt. Parag Agrawal kérte meg, hogy hagyja ott a Twittert, miután felvázolta neki, hogy más irányba szeretné vinni a szervezetet.

Mint arról a Media1 áprilisban beszámolt, Elon Musk amerikai milliárdos megvásárolja a Twittert. Musk azóta belengette, hogy fizetőssé tenné a platformot egyes felhasználóknak, de a korábban kitiltott Donald Trumpot is visszaengedné rá. Musk önmagát a szólásszabadság támogatójaként igyekezett beállítani, valójában azonban – mint arra a Media1-en Nemes Dániel elemzésében rávilágított – épp az ellenkezője igaz.

Frissítés 18.06
Kiderült, hogy Elon Musk egyelőre mégsem tudja megvenni a Twittert, erre a hírre a közösségi médiás platformot működtető cég tőzsdei árfolyama mélyrepülésbe kezdett.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások