fbpx
Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Pert nyert a Jobbik és Jakab Péter a Fejér Megyei Hírlap ellen

A Mediaworks megyei lapja a bíróság szerint valótlanságot közölt Jakab Péter volt pártelnökről.

„Megszámolni sem lehet, hány propagandakiadványnak adta utasításba az állampárt, hogy a Jobbikot aktuálisan azzal kell rágalmazni, hogy elcsalták a tisztújító kongresszusokat, és Jakab Pétert csak azért választotta meg a tagság elnöknek, mert pár hónapon belül 90 fantomszervezetet hoztak létre. A nemzeti néppárt ilyenkor mindig meg szokta adni a lehetőséget az álhírek közlőinek, hogy bíróságon bizonyítsák, amit írtak, igaz. Először most a Fejér Megyei Hírlapnak adatott meg ez a lehetőség, akik most sem tudtak élni ezzel”

– kezdődik a Jobbik a témával kapcsolatos, a Media1-hez ma, szerdán megküldött közleménye.

A közleményből ezután kiderül, hogy a Fejér Megyei Hírlap meg sem próbálta bizonyítani az állításait a bíróságon:

Jellemző a fideszes lakájmédiára, hogy a hazugságukat meg sem próbálták bizonyítani. Így pedig nem lehetett más döntést hozni, a valótlanság miatt a Székesfehérvári Törvényszék „helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte őket. A Jobbik természetesen az összes olyan hazugsággyárat be fogja perelni, akik ezt terjesztették róla. További elvesztett perek tucatjaira számíthat tehát a kormánypárti propaganda.”

A Fejér Megyei Hírlap a Fidesz-közeli KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks Hungary Zrt. portfóliójába tartozó lap.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon.

Borító: Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Fotó: Jakab Péter / Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások