fbpx
Ripost

Olyan halálos balesetről számolt be a Ripost, ami meg sem történt – helyreigazítást kellett közölniük

A Ripost egy gyilkosságról szóló írásában olyan esetet elevenített fel, amikor egy vállalat alkalmazottjait szállító kisbuszt halálos baleset ért. Ilyen azonban nem történt.

A kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks bulvárlapja, a Ripost egy csütörtökön közzétett helyreigazítása szerint egy idén május 23-án közölt, „Csodás, jószívű embert vesztettünk el – ismerősei gyászolják a munkahelyén halálra késelt nőt” című cikkükben valótlan állítást fogalmaztak meg a Valeo Kft.-vel kapcsolatban.

A helyreigazított írásban a fenti gyilkosságon túl arról írt még a Ripost, hogy „tavaly októberben egy 74 éves, külsős munkavállalót ütött el egy 54 éves férfi teherautóval a gyár udvarán, 2020 májusában pedig a cég dolgozóit szállító kisbuszt érte baleset”.

A helyreigazítás szerint azonban ilyen eset azonban valójában nem történt. Mint beismerték:

„Valótlanul állítottuk, hogy »2020. májusában pedig a cég dolgozóit szállító kisbuszt érte baleset – öten életüket vesztették, négyen súlyosan megsérültek«. Ezzel szemben a valóság az, hogy ilyen eset soha nem történt. A valótlan tényállításokért a Valeo Kft. szíves elnézését kérjük”.

A Ripost helyreigazított cikke.
A Ripost helyreigazított cikke. Fotó: ripost.hu

A Ripost kapcsán a napokban számolt be a Media1 arról, hogy annak nyomtatott kiadása, a Ripost7 árát megemelte a Mediaworks.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Ripost egy korábbi lapszáma az újságosnál. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások