fbpx
Google Ads.

Több milliárd hirdetést törölt vagy korlátozott a Google 2021-ben

Ez a keresőóriás a hirdetések biztonságával kapcsolatos éves jelentéséből derült ki.

Több mint 30, hirdetőkre és kiadókra vonatkozó irányelvet léptetett életbe vagy dolgozott át 2021-ben a Google.

Többek között bevezették az úgynevezett „többszöri figyelmeztetés” irányelvet, mely szerint az irányelv megsértését követő figyelmeztetések számától függően vonják felelősségre a felhasználót. A vállalat bevezetett egy olyan szabályt is, mely tiltja az éghajlatváltozást tagadó állításokat.

A Google 2021-ben több mint 3,4 milliárd hirdetést távolított el platformjairól, több mint 5,7 milliárd hirdetést korlátozott, és több mint 5,6 millió hirdetési fiókot függesztett fel az irányelvek megsértése miatt.

Nem lehet az ukrajnai háborút kihasználó hirdetésekkel bevételt szerezni

Az Ukrajnában zajló háborút a Google úgynevezett „érzékeny eseménynek” (sensitive event) nyilvánította. Ez biztosítja, hogy a már futó Google-hirdetésekkel ne lehessen a helyzetet kihasználva bevételt szerezni a platformjain. Emellett számos lépést tett oroszországi kereskedelmi tevékenységének beszüntetése érdekében.

A vállalat szüneteltette a hirdetések megjelenítését Oroszországban és leállította a hirdetések értékesítését az oroszországi székhelyű hirdetők számára, valamint blokkolta az orosz államilag finanszírozott média monetizálási lehetőségeit is.

Eddig több mint 8 millió, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó hirdetést blokkoltak az említett irányelvnek megfelelően.

Orosz támadásban megrongálódott épületek a kijevi régióban, Ukrajnában 2022. április 8-án.
Orosz támadásban megrongálódott épületek a kijevi régióban, Ukrajnában 2022. április 8-án. Fotó: stock / Depositphotos

Háromszor több hirdetési fiókot függesztettek fel

A Google 2020-as jelentéséből is kiderült, a világjárvány során megnövekedett a rosszindulatú hirdetések száma. 2021-ben ez a tendencia folytatódott tovább: a rosszindulatú hirdetések technológiája kifinomultabbá vált, a csaló hirdetők pedig gyakran egész fiókhálózatokat működtetnek.

A rosszindulatú hirdetések megakadályozása érdekében a Google több mint 180 országban aktívan ellenőrzi a hirdetési fiókokat, és ha egy hirdető nem teljesíti a Google Hirdetőigazolási programját, a fiókot automatikusan felfüggesztik.

2020 és 2021 között háromszorosára nőtt azon fiókok száma, amelyeket felfüggesztettek, tavaly pedig több mint 5,6 millió fiókot függesztettek fel világszerte a csalások megelőzését célzó irányelvek megsértése miatt.

Google.
Fotó: stock / Depositphotos

További erőfeszítések a megbízhatatlan források kapcsán

A Google 2021-ben megduplázta a megbízhatatlan forrásból származó tartalmakkal szembeni erőfeszítéseit és több mint 500.000 olyan oldalon blokkolta a hirdetések futtatását, amelyek megsértették a COVID-19 járványhoz kapcsolódó hamis egészségügyi állítások elleni irányelveit.

Emellett továbbra is figyelemmel kísérik a Covid-19 járványhoz kapcsolódó hirdetéseket, és ügyelnek a visszaélések megakadályozására is – különösen az oltóanyagokkal, tesztekkel és a maszkok árdrágításával kapcsolatosan.

A világjárvány kezdete óta több mint 106 millió a járvánnyal kapcsolatos hirdetést blokkolt a keresőóriás, derült ki a jelentésből.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások