fbpx
Thomas Rabe

Megint megígérte az RTL Csoport, hogy Magyarországon marad

Ezúttal Thomas Rabe, az RTL Group vezérigazgatója beszélt arról, aki azt mondta egy rendezvényen, hogy az RTL az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is.

Az RTL Magyarország anyavállalata, az RTL Group (RTL Csoport) kommunikációs igazgatója, Oliver Fahlbusch még a választások előtt néhány héttel a Media1 érdeklődésére egyszer már megerősítette, hogy megtartják magyarországi érdekeltségeiket, sőt azt mondták, növekedési lehetőségeket azonosítottak. Most Thomas Rabe vezérigazgató jelentett ki hasonlót. A Welt tudósítása szerint (amelyre elsőként a 444 bukkant) azt mondta Rabe egy hamburgi, gazdasági újságíróknak tartott rendezvényen, hogy

„az RTL az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket”.

Rábai Balázs az Előválasztás 2021 műsorvezetőjeként Dobrev Klára és Márki-Zay Péter tévévitájának kezdetén 2021.10.13-án
Rábai Balázs az Előválasztás 2021 műsorvezetőjeként Dobrev Klára és Márki-Zay Péter tévévitájának kezdetén 2021.10.13-án. Fotó: Tulok András / RTL sajtószoba

A médiakonszern első számú embere (aki egyben az RTL Csoportot tulajdonló Bertelsman csoportnak is a vezérigazgatója) azt is mondta, hogy Orbán Viktor újraválasztása sem fogja megfélemlíteni a helyi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette” – jelentette ki Thomas Rabe a rendezvényen a Welt tudósítása szerint.

Nyereséges a magyar leányvállalat

Thomas Rabe megemlítette, amiről a Media1 néhány hete elsőként már hírt adott, hogy a magyar RTL nyereséges lett (sőt a cég még növelte is árbevételét).

Az RTL Klub CRK stúdiójának vezérlőjében 2021.10.13-án, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter tévévitája alatt
Az RTL Klub CRK stúdiójának vezérlőjében 2021.10.13-án, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter tévévitája alatt
Fotó: Szalay Dániel / Media1

Végleg kivonulóban Oroszországból az RTL anyavállalata

A Welt tudósítása egyébként megemlítette: az, hogy az RTL kitart Magyarország mellett, azért is fontos, mert Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat. Megemlítették, hogy a Bertelsman (az RTL Csoport anyavállalata) már nagyrészt kivonult Oroszországból, ahol már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytatnak, de ezt is hamarosan megszüntetik.

Az elmúlt években időről időre felbukkant a pletyka, hogy az RTL esetleg kivonulna Magyarországról is, de ezt a cégcsoport mindig cáfolta. Legutóbb idén februárban annak kapcsán indult el találgatás, hogy a Magyarországgal szomszédos Horvátországból, valamint a közeli Belgiumból is kivonult az RTL Csoport. Hogy a pletykát cáfolva ezzel kapcsolatban a vállalatcsoport kommunikációs igazgatója mit nyilatkozott néhány hete a Media1-nek, itt érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon és kérheti hírlevelünket is! Nemrég indult Telegram-csatornánk segítségével pedig útközben is értesülhet híreinkről, akár push segítségével is.

Borító: Thomas Rabe, az RTL Group vezérigazgatója. Forrás: bertelsmann.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások