fbpx
Hadházy Ákos ellenzéki politikus.

Hadházy Ákos felszólította az ellenzéki pártokat, hogy vonják vissza az embereiket a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumából

A politikus szégyennek nevezte azt is, hogy a közmédia ellenőrzésére létrehozott kuratórium elnöke nem rendelkezik diplomával.

„Határozottan azt javaslom, hogy az ellenzéki pártok AZONNAL vonják vissza kádereiket a »Közszolgálati Közalapítvány« Kuratóriumából”

– kezdte a péntek reggeli Facebook-bejegyzését Hadházy Ákos ellenzéki politikus.

Mint írta, ha nem akarják „díszellenzékiként” legitimálni a rendszert, és meg akarnak küzdeni a propaganda ellen, akkor a három embert azonnal visszahívják a pártok. Jelenleg a következő ellenzéki tagok vannak a kuratóriumban:

  • Debreczeni József (DK)
  • Silhavy Máté (Jobbik)
  • Kránitz László (MSZP).

Hadházy hozzátette: ők hárman semmit sem tehetnek a propaganda ellen a kuratóriumban, miután kisebbségben vannak. Szerinte csak az az állásuk egyetlen célja, hogy (a kormány) a média demokratikus ellenőrzésének a látszatát fenntartsa.

„Eddig is vállalhatatlan volt, hogy ott voltak, de a következő napokban igazán létfontosságú, hogy kimondjuk: vége az áldemokráciának. És ezt nem szavakkal, hanem tettekkel kell jelezni. Pl a három pártkáder búcsúzzon el egy kamu állástól!”

– fogalmazott a politikus.

A politikus azt is szégyennek nevezte, hogy a Közszolszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Balogh László volt MDF-es képviselő még diplomával sem rendelkezik.

Hiába próbálkoztak bármivel az ellenzéki tagok

Mint arról a Media1 beszámolt, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának ellenzéki tagjai legutóbb március elején próbáltak meg eljárást kezdeményezni azt követően, hogy a Direkt36 oknyomozó portál megírta, hogyan utasítgatja az Orbán-kormány az állami hírügynökséget, az MTI-t. Mint azt lapunk megírta, a vizsgálatot a kuratórium fideszes delegáltjai lesöpörték az asztalról arra hivatkozva, hogy szerintük a Direkt36 egy bulvárcikket jelentett meg.

A témáról nemrég Debreczeni Józseffel, a közszolgálati közalapítvány ellenzéki delegáltjával is interjúztunk, ami itt érhető el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Hadházy Ákos / Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások