fbpx
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Brexit Alkalmazkodási Tartalék pályázaton elnyert támogatások tanúsító okleveleinek átadásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 28-án.

Fontos információt titkolt el az MTI Szijjártó Péter kapcsán

Az állami hírügynökség nem tudósított arról, hogy beszólt Szijjártó Péternek a szlovák külügyminiszter azon a találkozón, amiről az MTI hírt adott.

Pozsonyban zajlott tegnap, csütörtökön a NATO keleti szárnyának tagállamainak találkozója, amelyen Szijjártó Péter magyar külügyminisztertől is egyértelmű állásfoglalást kértek az orosz-ukrán háború kapcsán. Azonban mint az Azonnali írja, a találkozóról az MTI csak Szijjártó nyilatkozatát idézte, aki arról beszélt az állami hírügynökségnek, hogy – mint azt az ülésen is ismertette – az ukrán külügyminiszter és a magyar baloldal között egyeztetések zajlanak (Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ezért egyébként feljelentést tett rémhírterjesztésért).

Arról ugyanakkor az Azonnali szerint már csak a Parameter.sk nevű felvidéki magyar lap számolt be, hogy Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter is csatlakozott a megbeszéléshez online.

Emellett arról sem lehetett olvasni az MTI hírében, hogy Ivan Korcok, a házigazda szlovák külügyminiszter azt kérte Szijjártó Pétertől, hogy „világos álláspontot fogalmazzon meg” Ukrajnával kapcsolatban.

Cenzúra az állami hírügynökségnél

A Direkt36 oknyomozása nyomán a Media1 is beszámolt arról, hogy hogyan működik az MTI, és hogyan kap konkrét utasításokat az állami hírügynökség kormányközeli személyektől, azaz hogyan manipulálják a hírszolgáltatásukat. Ezzel kapcsolatban vizsgálatot kezdeményeztek a Közszolgálati Közalapítvány ellenzéki kuratóriumi tagjai, ám ezt a fideszes tagok lesöpörték az asztalról.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Brexit Alkalmazkodási Tartalék pályázaton elnyert támogatások tanúsító okleveleinek átadásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások