fbpx
4iG.

Albán mobilszolgáltatót vásárolt Jászai Gellért cége, a 4iG, és ezzel azonnal piacvezetővé vált

Az albán versenyjogi hivatal jóváhagyását követően a 4iG Nyrt. megvásárolta a One Telecommunications (ONE) 99,899 százalékos közvetett tulajdonát.

A Jászai Gellért nevével fémjelzett vállalat hétfő esti, a Media1-nek is megküldött közleménye szerint a 25 éves múlttal rendelkező albán mobilszolgáltató akvizíciójával a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG a nyugat-balkáni ország egyik legnagyobb külföldi befektetőjévé lépett elő. A 4iG érdekeltségében lévő ALBtelecommal együtt a vezetékes és a mobiltávközlési szolgáltatási szegmensben is piacvezető vállalatcsoport jött létre az albán telekommunikációs piacon.

A ONE Telecommunications 1,36 millió előfizetőjével Albánia második legnagyobb mobilszolgáltatója. A közlemény szerint a társaság tavaly júniusban állapodott meg egy, a mobilhálózatának és a szolgáltatásainak korszerűsítéséről szóló ötéves partnerségről az Ericssonnal, amelynek keretében javították a hálózati minőséget, illetve felkészültek az 5G bevezetésére is.

One Telecommunications.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az albán távközlési piacon a 4iG csoport a ONE Telecommunications és az ALBtelecom sikeres akvizícióival vezető szereplővé, illetve az ország egyik legnagyobb külföldi befektetőjévé vált. Hosszú távon szeretnénk jelen lenni az országban, a célunk, hogy hozzájáruljunk az ország digitális fejlődéséhez és átalakulásához. Ennek megfelelően a távközlési szolgáltatások mellett informatikai megoldásainkkal is szeretnénk piacra lépni a nyugat-balkáni országban”

– mondta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A 4iG két hete jelentette be, hogy megvásárolta az albániai távközlési piac egyik 4P szolgáltatóját, az ALBtelecomot, amely piacvezető a vezetékes hang, internet és tévé szolgáltatások területén. A 4iG Csoport két albániai leányvállalatának portfóliója kiegészíti egymást, így a One Telecommunications akvizíció lezárásával stratégiai együttműködésre és erős szinergiák kialakítására nyílik lehetőség.

A kormányközeli 4G folyamatos terjeszkedésben van, nemrég megvásárolták a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is, az ügyleteket Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, így versenyhatósági ellenőrzés nélkül, villámsebességgel valósulhattak meg a tulajdonosváltások. Mint azt megírtuk, nem sokkal a tulajdonosváltás után a kormányközeli Pesti TV-vel bővült a DIGI kínálata. A 4ig-nél és az Antenna Hungáriánál egyébként nemrég házkutatás volt gyanús számlák miatt, Hadházy Ákos ellenzéki politikus pedig pénzmosás gyanúja miatt feljelentést.

A 4iG terjeszkedéséről beszélgettünk néhány hete Koi Tamással, a HWSW munkatársával a Media1 podcastjában.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások