fbpx
Kirúgták Chris Cuomót a CNN-től

125 millió dollárt követel a CNN-től a kirúgott Chris Cuomo műsorvezető

Úgy véli, jogtalanul váltak meg tőle.

Chris Cuomo 125 millió dollárt követel a CNN amerikai hírcsatornától, mivel szerinte jogtalanul mondott fel neki a tévécsatorna – számolt be a The Guardian nyomán a 444.

A férfi New York volt kormányzójának, Andrew Cuomónak a testvére, és mint arról a Media1 is beszámolt, decemberben azt követően mondott fel neki a CNN, hogy kiderült, a műsorvezető – a hírcsatorna indoklása szerint – a tévé szabályzatát megszegve tanácsot adott a bátyjának, hogy miként kezelje a nyilvánosság előtt az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozást.

Chris Cuomo most azt állítja, „nem volt oka azt hinni”, hogy a tette sértette a csatorna alapelveit. Ezen felül azt is állítja, hogy Jeff Zucker, a CNN korábbi vezetője és Allison Gollust egykori marketingvezető is tanácsokkal látta el a volt kormányzót.

CNN logó a vállalat atlantai központja előtt.
CNN logó a vállalat atlantai központja előtt. Fotó: stock / Depositphotos.com

A volt műsorvezető ügyvédjei most azzal érvelnek, hogy a CNN hajlandó volt finomítani a szabályain, ha az épp kedvezett a csatornának – így például a hírtelevízió a világjárvány kezdetén azt is megengedte, hogy Chris Cuomo a saját testvérével interjúzzon.

Bryan Freedman, Cuomo egyik ügyvédje úgy vélekedett, akkor a televízió is elismerte, hogy „a csatorna normáit azért változtatták meg, hogy növeljék a nézettséget”.

A CNN anyavállalata, az AT&T WarnerMedia egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások