fbpx
Kirúgták Chris Cuomót a CNN-től

Elbocsátotta a CNN Chris Cuomót, a néhány napja felfüggesztett sztárműsorvezetőjét

A CNN amerikai hírtelevízió szombaton bejelentette, hogy megválik Chris Cuomótól – írja az MTI.

Chris Cuomo a CNN indoklása szerint a hírtévé szabályzatát megszegve tanácsot adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen, hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt.

Chris Cuomo már májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és munkatársait, megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályzatát. A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátette: figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte.

Ahogy arról a Media1 már beszámolt, szerdán fordulat következett be: akkor a CNN felfüggesztette Chris Cuomót, mert újonnan felmerült információk szerint egyértelműen jogsértő módon járt el a sztárműsorvezetője. Ezt követte az újabb fejlemény tegnap, szombaton, amikor a CNN közölte, hogy azóta megbíztak egy ügyvédi irodát, hogy értékelje az új információt, és ennek eredménye alapján döntött úgy a tévétársaság vezetése, hogy végleg elbocsátja a műsorvezetőt. Azt nem ismertette a CNN, hogy mi volt az inkriminált új információ – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Andrew Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, október vége óta bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások