fbpx
rádió, autórádió

Aláírták: Mészáros Lőrinc embere megveszi a szlovén Radio City 100 százalékát

Szlovéniában terjeszkedik a Mészáros Lőrinc-közeli, a Rádió 1 központjában működő Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft., mely adásvételi szerződést írt alá az egyik vezető rádió, a Radio City 100 százalékának megvásárlásáról.

A Media1 szlovén lapértesülések alapján korábban már beszámolt arról, hogy várhatóan Mészáros Lőrinc közelébe kerül Szlovénia egyik vezető rádiója, a maribori Radio City. Az első sajtóhírek Szlovéniából úgy szóltak, hogy Vida József, a TV2 tulajdonosa, a Takarékbank volt vezérigazgatója, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöke lehet a népszerű Radio City vevője. A mai, nem sokkal ezelőtt a Media1-hez érkezett hivatalos közleményből az derül ki, hogy a Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. írta alá magyar részről a szerződést Mišo Hölbl üzletemberrel a tulajdonát képező Radio City elnevezésű rádió 100 százalékának megvásárlásáról.

A Média Moment Kft. és a Radio Factory Kft. annak a Deák Gábornak a nevén van, aki Vida Józsefhez hasonlóan szintén közvetlenül köthető Mészáros Lőrinchez, a volt felcsúti gázszerelőből lett milliárdoshoz, Orbán Viktor magyar miniszterelnök oligarcha barátjához. A Radio Factory Kft. gyártja számos kormányközeli rádió magyarországi műsorát, például a Rádió 1, a Best FM és a Retro Rádió műsorát.

Az általuk felvásárolt Radio City rádiócsatornát 1993-ban alapította Mišo Hölbl és tette vezető rádióvá a maribori és északkelet-szlovéniai régióban.

A felek megegyezése után a tranzakció az összes szükséges szlovén jogszabályi feltétel teljesülését és hozzájárulás beszerzését követően válik teljes mértékben véglegessé.

Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban. Fotó: Youtube

Az ügylettel kapcsolatosan a vevő RadioFactory Kft. ügyvezetője, Turi Árpád és a Media Moment Kft. ügyvezetője, Székely Szilárd egyetértettek abban, hogy a Radio City hallgatottsága kiemelkedő, működése stabil, profitábilisan működik, épp ezért nagy reményekkel és elvárásokkal várják  a közös munkát. Ugyanebből eredően jelenleg nincs okuk változtatni a vezetőség összetételén, mint ahogy a mostani csapat szerkezetén és létszámán sem. Feltett szándékuk, hogy az itthon összegyűjtött iparági tudással és tanácsaikkal még erősebbé és meghatározóbbá tegyék a Radio City rádiócsatornát – írják. Arra a közlemény nem tért ki, hogy a jelenlegi tulajdonos miért döntött az eladás mellett, ahogy a vételárról sem tettek említést.

Korábban már más, Fideszhez köthető befektetők is megjelentek a szlovén médiapiacon. Így például a szintén Mészáros Lőrinc-közeli TV2 csoport megvásárolta a szlovén Planet TV-t 2020 őszén.

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Borító: stock by depositphotos.com / Media1

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások