fbpx
Az RTL Csoport új arculata / RTL Group

Felvásárolja az RTL Horvátországot a Telenor Magyarország (Yettel) többségi tulajdonosa, a PPF Csoport

A PPF és a CME már alá is írta a megállapodást az RTL Croatia felvásárlásáról az RTL Csoporttal.

A PPF Group (PPF), mely Magyarországon a Telenor Magyarország (márciustól Yettel Magyarország) többségi tulajdonosaként ismert, nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy leányvállalata, a CME Media Enterprises B.V. (CME) megállapodást írt alá az RTL Group Central & Eastern Europe GmbH-val a horvátországi kereskedelmi műsorszolgáltató, az RTL Hrvatska d.o.o. (RTL Croatia), azaz az RTL Horvátország 100 százalékának megvásárlásáról – értesült a Media1.hu.

A tranzakció értéke mintegy 50 millió euró.

A tranzakció részeként a CME hosszú távú jogot kap az RTL márka horvátországi használatára.

A CME jelenleg tulajdonosa és üzemeltetője a VOYO-nak, az egyik vezető közép-európai előfizetéses streamingplatformnak (SVOD), valamint további öt vezető televíziós vállalatnak Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A tranzakció az ilyenkor szokásos lezárási feltételekhez kötött, beleértve a horvát versenyhatóság és a horvát médiahatóság hatósági jóváhagyását. Az ügylet várhatóan 2022 közepén zárulhat – figyelmeztetnek honlapjukon, ahol egy nyilatkozat is megjelent nem sokkal ezelőtt.

„PPF-cégként mindig nyitottak vagyunk az érdekes növekedési és befektetési lehetőségekre, és látjuk, hogy az Adria egy rendkívüli potenciállal rendelkező növekvő régió. Nagyon sikeresen működünk a ProPlusszal a régióban, és úgy gondolom, hogy ez a két adriai ország jól tud párhuzamosan működni. Más országainkhoz hasonlóan mi is a digitalizációra és a helyi tartalomkészítésre összpontosítunk, miközben továbbra is erősek kívánunk maradni a pluralista és magas színvonalú újságírás terén” – mondta Didier Stoessel, a CME Csehország, Románia, Szlovákia és Szlovénia vezérigazgatója.

Korábban a Media1 már beszámolt arról, hogy az RTL Csoport eladni készül horvátországi leányvállalatát, ennek kapcsán az RTL Group kommunikációs igazgatója is nyilatkozott lapunknak, és beszélt arról is, mik a tervek az RTL Magyarországgal.

Ladislav Bartoníček, a 2021 márciusában helikopter-balesetben elhunyt Petr Kellner – a Telenor Magyarországot is tulajdonló PPF Csoport tulajdonosának – utódja tavaly egy lapinterjúban már beszélt arról, hogy tovább terjeszkednének a távközlési és a médiapiacon. Az erről szóló hírünk itt olvasható.

Még több hír található a Media1.hu oldalon! Csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások