fbpx
Ptr Kellner cseh üzletember

Meghalt Petr Kellner, a Telenor Magyarország többségi tulajdonosa

Több társával együtt helikopter-baleset érte őt a hétvégén.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A New York Times számolt be arról, hogy Petr Kellner is elhunyt egy alaszkai síközpont közelében történt szombati helikopter-balesetben, melynek során  összesen öt ember vesztette életét.

Az 56 éves Petr Kellner a leggazdagabb cseh üzletember volt, aki a PPF nevű cégcsoporton keresztül a magyar Telenornak is többségi tulajdonosa volt. Vagyonát  a Forbes magazin 17,5 milliárdra becsülte.

Telenor székház
A Telenor székháza. Fotó: Telenor PR (archív)

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják. A légijármű egy gleccser közelében csapódott a földhöz.

Mint ahogy arról a Media1-en korábban már mi is beszámoltunk, a cseh milliárdos 2019-ben 2,1 milliárd dollárért, azaz mintegy 620 milliárd forintért megvette a Central European Media Enterprises (CME) nevű médiavállalkozást, mely az egyik legnagyobb portfólióval rendelkező régiós médiacég Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában.

Kellner a tulajdonában lévő PPF csoporton keresztül a magyar Telenor mellett Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában is tulajdonosa volt a távközlési cégnek. Petr Kellner cégcsoportja 2019-ben eladta a magyarországi Telenor-cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25 százalékát az állami tulajdonú Antenna Hungáriának, de 75 százalékos többségi tulajdonát megtartotta.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások