fbpx
Ptr Kellner cseh üzletember

Meghalt Petr Kellner, a Telenor Magyarország többségi tulajdonosa

Több társával együtt helikopter-baleset érte őt a hétvégén.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A New York Times számolt be arról, hogy Petr Kellner is elhunyt egy alaszkai síközpont közelében történt szombati helikopter-balesetben, melynek során  összesen öt ember vesztette életét.

Az 56 éves Petr Kellner a leggazdagabb cseh üzletember volt, aki a PPF nevű cégcsoporton keresztül a magyar Telenornak is többségi tulajdonosa volt. Vagyonát  a Forbes magazin 17,5 milliárdra becsülte.

Telenor székház
A Telenor székháza. Fotó: Telenor PR (archív)

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálják. A légijármű egy gleccser közelében csapódott a földhöz.

Mint ahogy arról a Media1-en korábban már mi is beszámoltunk, a cseh milliárdos 2019-ben 2,1 milliárd dollárért, azaz mintegy 620 milliárd forintért megvette a Central European Media Enterprises (CME) nevű médiavállalkozást, mely az egyik legnagyobb portfólióval rendelkező régiós médiacég Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában.

Kellner a tulajdonában lévő PPF csoporton keresztül a magyar Telenor mellett Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában is tulajdonosa volt a távközlési cégnek. Petr Kellner cégcsoportja 2019-ben eladta a magyarországi Telenor-cégek (a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate) 25 százalékát az állami tulajdonú Antenna Hungáriának, de 75 százalékos többségi tulajdonát megtartotta.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!