fbpx
A Sony Pictures Television Networks (SPTN) magyarországi tévécsatornái

Nevet váltanak a Sony Max és a Sony Movie Channel tévécsatornák

A Sony Max a Viasat2, míg a Sony Movie Channel a Viasat Film nevet kapja.

A névváltások oka, hogy mint arról a Media1 beszámolt tavaly októberben, a Sony Pictures Television Networks (SPTN) eladta közép-európai tévés portfólióját a görög Antenna Entertainment Groupnak, és a tulajdonosváltás után csak egy ideig, átmenetileg használhatták a csatornák a Sony neveket.

A Media1 még csütörtökön megkereste a csatornák névváltása kapcsán az Antenna Entertainment Group magyarországi sajtókapcsolati munkatársait, de ők egyelőre nem reagáltak a kérdéseinkre, így nincs arról hivatalos tájékoztatás, hogy a névváltáshoz tartozik-e majd zsánerváltás is, azaz változik-e a csatornák célcsoportja és tartalomkínálata, vagy szimpla név és arculatváltásról van-e szó.

A Viasat2 logója
A Viasat2 logója. Fotó: Media1 / Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Az Antennához Magyarországon a Sony Movie Channel és a Sony Max mellett a Viasat3 és a Viasat6, valamint az AXN tévécsatorna is hozzájuk tartozik. Abból, hogy a Sony Movie Channel a Viasat Film vagy a Viasat Movie nevet veszi fel (a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál egyelőre utóbbit, az angol változatot védették le, de a szolgáltatóktól a Viasat Film név szivárgott ki), arra lehet követeztetni, hogy azért olyan nagy változtatás nem lesz ebben az esetben.

A Media1.hu-val egyidejűleg a dtvnews nevű weblap is értesült a névváltásokról. Ők úgy tudják, hogy valószínűleg a Viasat2 is megmarad a Sony Max eddigi zsánerénél, a nőknek szóló tartalmaknál. A Sony Movie Channel új neveként ők csak a Viasat Film nevet említik.

Ami mindenesetre most biztosnak tűnik, az a névváltás.

Ha az Antenna Group később mégis reagál a Media1 kérdéseire, hírünket természetesen frissítjük.

Frissítés 2022.02.11

Megvan a megerősítés a névváltás kapcsán

Mostanra hivatalosan is megerősítette az Antenna Group a névváltásokat. E szerint a Sony MAX VIASAT2 néven folytatja majd működését, míg a Sony Movie Channel VIASAT Film néven jelentkezik majd, a tájékoztatás szerint március 24-től. (Korábbi kiszivárgott információk alapján március 22-re volt várható a változás.)
További bejelentéseket is tettek, ugyanis új műsorvezetővel tér vissza az Észbontók a VIASAT3 csatornára. Mindezekről különálló hírünkben olvashatnak bővebben.

A következő időszakban több más nagyobb átmárkázás is lesz Magyarországon, ezekről itt írtunk.

További hírek érhetők el a Media1-en. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Borító: A Sony SPTN CE, ma Antenna Group Entertainment tévécsatornái
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások