fbpx
Olimpia.

Korlátozzák, hogy mely médiumokkal állhatnak szóba a pekingi téli olimpián a belarusz sportolók

Ezzel jelentősen csökkentették az esélyét annak is, hogy a sportolók Lukasenka rezsimjét bírálják.

Csak a belarusz Nemzeti Olimpiai Bizottság által akkreditált sajtótermékek képviselőinek nyilatkozhatnak a pekingi Téli Olimpiai Játékokon részt vevő belarusz olimpikonok – erről a lengyel Belsat számolt be, amelyet az Azonnali szemlézett.

A belarusz NOB minden bizonnyal Kriszcina Cimanovszkaja esetéből tanult, az atléta a 2021-ben megtartott tokiói nyári olimpián ugyanis az edzőire panaszkodott, akik egy olyan számban is el akarták indítani, amire nem is készült. Ebből nemzetközi botrány lett, amit hatalmas médiafigyelem övezett.

A belarusz Nemzeti Olimpiai Bizottság vezetője az Európa utolsó diktátoraként is emlegetett Aljakszandr Lukasenka legidősebb fia, Viktar Lukasenka.

A Belsat szerint emiatt is kevésbé valószínű, hogy a kis létszámú téli olimpiai csapat tagjai között akad valaki, aki valamilyen formában nyilvános kritikát fogalmaz majd meg Pekingben akár a belarusz olimpiai bizottság, akár Lukasenka rezsimje ellen – ugyanakkor ez nincs teljesen kizárva.

Problémák Belaruszban

Az Aljakszandr Lukasenka által vezetett Belaruszban számos probléma van a sajtószabadság helyzetével. Mint arról a Media1 beszámolt, a belarusz Szabad Európa Rádió előfizetői akár börtönbüntetést is kaphatnak. Korábban hírportálokat tiltottak be, valamint feloszlatták a helyi újságíró-szövetséget is.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások